Najnovije

SPREMILI PAKLENI PLAN: Ovo su 4 ključne tačke udara Amerike kojima bi da odvoje Rusiju od Srbije

Amerika je spremila pakleni plan u kojem iskorenjuju ruski uticaj na Balkanu.

Ilustracija (Foto: kremlin.ru/ Pravda)

Srpski telegraf otkriva koje su to četiri tačke udara, a potvrđuju ih javni istupi zapadnih analitičara, eksponenata američke duboke države (bivša administracija, čiji je simbol Hilari Klinton, suprotstavljena sadašnjem predsedniku Donaldu Trampu), koja i dalje kontroliše mnoge poluge moći u Vašingtonu. Cilj je, što više i ne kriju, da po svaku cenu suzbiju bilo kakav uticaj Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina u našem regionu.

Ključne tačke udara

1. Suzbiti širenje geopolitičkog uticaja Rusije (vojno i institucionalno prisustvo)

Objašnjenje: Glavni pravci akcije biće usmereni na sprečavanje Srbije da dobija ili kupuje rusko oružje, pod "firmom" usaglašavanja spoljne i bezbednosne politike sa zapadnim zemljama, odnosno EU. Takođe, insistiraće se da Beograd smanji institucionalnu saradnju s Moskvom.

2. Sprečiti Rusiju da učestvuje u razrešavanju bilo kojeg konflikta (Kosovo, Severna Makedonija - Grčka...)

Cilj je po svaku cenu sprečiti širenje ruskog uticaja učešćem u rešavanju problema Kosova, što znači insistiranje na tome da se kosovski čvor raspliće mimo Ujedinjenih nacija i Saveta bezbednosti, gde Moskva ima pravo veta.

3. Širiti dalje NATO po svaku cenu

Preko niza akcija, zajedničkih vežbi i plaćenih kampanja koje bi trebalo da omekšaju javno mnjenje, ideja je da se javnost u Srbiji postepeno približi NATO, što bi na kraju (ne obavezno u kratkom roku) rezultiralo učlanjenjem Srbije u Alijansu.

4. Sprečiti širenje energetskog uticaja Rusije

Možda i najkompleksnije pitanje, s obzirom na to da je Rusija glavni snabdevač Evrope gasom, a projekti "Severni tok 2" i "Turski tok" uveliko se realizuju. Ipak, suština je u tome da se insistira da Srbija mora da nabavlja gas iz najmanje tri izvora, a uporedo će se na svaki način minirati gasovod koji iz Rusije preko Turske i Bugarske stiže do nas i nastavlja ka Mađarskoj.

Zašto Zapad ne može da pobedi ruskog predsednika niti njegovu politiku pročitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA