Najnovije

VELIMIR ERAKOVIĆ ZA PRAVDU PORUČIO: Komite prvo skinite kopite!

"Razvilo se crno vreme opadanja, nabujao šljam i razvrat i poroci,   podig'o se truli zadah propadanja,  umrli su svi heroji i proroci. Progledale sve jazbine i kanali,  na visoko podigli se sutereni, svi podmukli, svi prokleti i svi mali postali su danas naši suvereni".

Velimir Eraković (Foto: Pravda)

Piše: Velimir Eraković

Počeo sam stihovima Vladislava Petkovića Disa, jer oni najbolje opisuju situaciju u Montenegru kojim vlada najveći srpski izdajnik ikad, a uz to lupež i kradljivac državne svojine. Sa debelim bratom kome šešir stoji kao magarcu sedlo, sestrom, sinom i njemu bliskim tajkunima sve je opustošio. Kamen na kamenu nema, a i ako ima on je njihov.

Premijer Duško Marković - poznat po krađi radijatora - a sada šef ozbiljnog “Mojkovačkog klana" prijeti Srbiji zato što je pokušao neko da zapali “crnogorsku zastavu". Inače, i on je takođe milioner jer u fabrici duvana u Mojkovcu on ustvari proizvodi oružje i pakuje drogu za transport. A što se tiče zastave: prvo to je alaj-barjak kuće Petrovića, moje kuće, jer smo mi genetski jedno. Petrovići i Erakovići su jedno, a vladike iz kuće Petrović su za sebe govorili da su Erakovići i ja se imam čime ponositi i diviti, a tebi ostaje u amanet da si od lupeža radijatora postao šef kriminalne grupe i premijer.

Nije me strah ni tebe, ni Veljovića, ni Lazovića, niti sličnih. Da se vrabaca bojim, nosio bih praćku. Drugo i najvažnije - zapalićemo vam čitavu Crnu Goru taknete li ijednu srpsku crkvu ili hram.

Sve ovo da napišem me je naveo atak člana nekakvog “Komitskog pokreta" na sveštenika Mirka Vukotića. Da li te ,,komite" znaju da se Krsto Popović pisao Srbinom i zajedno sa serdarom Jankom Vukotićem krv lio na Mojkovcu da bi se braća Srbijanci povukli bez gubitaka. Znate li za njegovo pismo kralju Aleksandru, a kralj ga je abolirao i plus mu za zasluge na Mojkovcu dao invalidu.

Međutim, “komite" bolje vam je da stanete gdje ste, jer ćete proći kao 1918-te. Tada su vam se kopite na noga stavljala i zato kad krenete na juriš skinite ih da vas ne svrbe. Nije vam ih niko iz Beograda, Niša, Vranja, Čačka ili Kraljeva stavljao nego Banjani, Kovačevići iz Spile Grahovske, Cuce, Bjelopavlići, Vasojevići i svi ostali koji nijesu htjeli da trpe vaš jad.
Još jednom ste napali najboljeg i najpoštenijeg majčino vas mlijeko gubalo i ruka se svakom osušila ko može na mantiju udariti. Probajte tako, vrle ,,komite" i 6-og da jurnete, pa ćete vidjeti šta vas čeka.  A sačekaće vas vojska Hristova, pričešćen narod sa njim na čelu. I sačekaće vas jači nego ikad, jer je uz Srbe Bog, a uz koga je Bog taj bitku ne gubi.
Vi birajte šta ćete. Mi smo spremni za oba cartsva - i zemaljsko i nebesko. Oba su nam bogougodna. 

P.S. Izvinjavam se čitaocima portala ,,Pravda" što svakog dana pišem. Nekom sam možda i dosadio. Međutim, dešavanja u nekadašnoj Crnoj Gori, a sada Montenegru su toliko kritičn i zabrinjavajuća da prostora za odmor nema. Ni meni od njih, ni vama od mene.

Pročitajte OVDE šta je poručio mitropolit Amfilohije.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA