Najnovije

IRANSKI KOMANDANT PORUČIO AMERICI: Nećete imati hrabrosti da nas napadnete!

Sjedinjene Američke Države neće smeti da napadnu 52 objekta u Iranu o kojima je govorio američki predsednik Donald Tramp, izjavio je komandant Oružanih snaga Irana Abdulrahim Musavi.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

"Sumnjam da će oni imati hrabrosti da to učine tokom mogućeg sukoba u budućnosti“, rekao je Musavi komentarišući nedavnu Trampovu izjavu.

Tramp je obećao da će izvršiti „brz i snažan udar“ na 52 cilja u Iranu ukoliko Amerikanci budu napadnuti. Pretnje Vašingtona došle su nakon što je Iran obećao da će osvetiti smrt generala Korpusa čuvara islamske revolucije Kasima Sulejmanija.

U noći 3. januara, Sjedinjene Američke Države izvele su operaciju kod Međunarodnog aerodroma u Bagdadu protiv komandanta elitne jedinice iranske vojske, specijalnih snaga „Kuds“, generala Kasima Sulejmanija i zamenika komandanta iračke šiitske ustaničke vojske Abu Mahdija al Muhandisa, koje Vašington smatra umešanim u organizaciju napada na američku ambasadu u Bagdadu 31. decembra 2019.

Pročitajte OVDE  ko piše da SAD imaju dugu istoriju političkih ubistava, ali je drska egzekucija Sulejmanija potpuno jedinstvena!

Izvor: rs. sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA