Najnovije

SZS: Vučić i Đukanović medijskim ratom svađajući srpski i crnogorski narod pokušavaju da očuvaju svoju ličnu i nekontrolisanu vlast!

Predsedništvo Saveza za Srbiju oglasilo se saopštenjem u kojem osuđuje, kako se navodi, govor mržnje režima Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića koji "zapaljivim izjavama pokušavaju da sakriju istinu da je sporni zakon o takozvanim verskim slobodama usvojen uz njihov prethodni dogovor i apsolutnu saglasnost".

Milo Đukanović i Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Kada su se nakon usvajanja ovog zakona režimi u Beogradu i Podgorici suočili sa zajedničkim, mirnim i dostojanstvenim otporom ogromne većine pravoslavnih vernika, i onih koji se izjašnjavaju kao Srbi i onih koji se izjašnjavaju kao Crnogorci, kojima su se priključili i pripadnici drugih veroispovesti, po starom scenariju iz devedesetih započeli su orkestrirani medijski rat, ocenjuje Predsedništvo SZS.

"Rat u kome pokušavaju da, svađajući srpski i crnogorski narod, očuvaju svoju ličnu i nekontrolisanu vlast", dodaje se u saopštenju.

Predsedništvo SZS-a je istaklo i da današnja izjava Ivice Dačića u kojoj, kako se navodi, preti da će građanima Srbije prebrojavati crvena krvna zrnca i preispitivati državljanstva, "neodoljivo podseća na najmračnija vremena za koja smo verovali da se nikada neće vratiti".

"Predsedništvo SZS poziva sve aktere na mir i suzdržanost, a vlast u Podgorici da anticivilizacijski zakon o takvozvanim verskim slobodama neodložno stavi van snage i sva sporna pitanja reši u dijalogu sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Vučićev režim koji je mesecima ćutao i prećutno podržavao usvajanje ovog zakona, pozivamo da shvati da su neraskidive istorijske veze srpskog i crnogorskog naroda važnije i jače od njegove želje i pohlepe za vlašću", poručuje se u saopštenju.

Pročitajte OVDE zašto Aleksandar Vučić ne sme da udari na Mila Đukanovića.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA