Najnovije

ALEKSANDAR VULIN PORUČIO: "Vojska Srbije čuvar tradicionalnih, porodičnih vrednosti"

Od uvođenja stimulativnih mera za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije 1. januara 2018, krajem prošle godine se rodilo 1500. dete i sklopljen je 500. brak. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, u razgovoru sa porodicama vojnika istakao da je Vojska Srbije čuvar tradicionalnih, porodičnih vredcnosti i da će učiniti sve da olakša roditeljstvo svojim pripadnicima.

Aleksandar Vulin (Foto: mod.gov.rs)

Sedmodnevnim boravkom sa porodicom u objektima Vojne ustanove „Tara“, ministar Vulin nagradio je za jubilarno rođenje deteta potporučnika Stefana Vukadinovića, a za jubilarno sklopljene brakove bračni par – zastavnika Grujicu i desetara Sunčicu Radovanović, kao i potporučnika Stefana Azarića.

Potporučnik Stefan Vukadinović iz Kraljeva, komandir je Voda za informatiku u Centru za obuku veze i informatike Komande za obuku, u Gornjem Milanovcu. Otac je dvoje dece, trogodišnjeg sina Vukana i jednomesečnog Đurađa koji je 1.500. beba rođena u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, od uvođenja solidarne pomoći za rođenje deteta.

- Pozdravljam stimulativne mere kojima Ministarstvo odbrane pomaže da prebrodimo teške periode i lakše podnesemo uvećanje porodice – ističe potporučnik Vukadinović i dodaje da mu je supruga velika podrška u svemu, a vreme koje provodi sa porodicom dragoceno.

Osim posla u Centru za obuku veze i informatike, potporučnik Vukadinović postiže značajne sportske rezultate. Više puta bio je državni prvak u atletici na 200 i 400 metara, a 2015. godine učestvovao je i na Svetskim vojnim igrama u Južnoj Koreji. Za sve što postiže potporučnik Vukadinović kaže da ima podršku i razumevanje porodice i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Komandir voda u Prvom centru za obuku u Somboru potporučnik Stefan Azarić ističe da će za njega 2019. godina po mnogo čemu biti godina za pamćenje.

- Za mene je 2019. godina najuspešnija do sada. Stekao sam prvi oficirski čin, u novembru sam se oženio, a tim povodom sam i ovde, budući da je to u Vojsci Srbije 500. brak. Očekujem prinovu u porodici i u 2020. godini nastavljam sa slavljem – poručuje potporučnik Azarić.

Patriotizam, ljubav prema vojsci, ali i porodična tradicija, privukli su potporučnika Azarića, koji je iz Banjaluke, u vojne redove.

- Otac mi je oficir. Ja sam oficir i imam mlađeg brata koji je treća godina Vojne akademije. Otac se već ostvario u karijeri, a mi, mlađi, planiramo da ostanemo u Srbiji i Vojsci Srbije – rekao je potporučnik Azarić i istakao da je zadovoljan što Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raznim podsticajima pokazuju da brinu o svojim pripadnicima.

Brak zastavnika Grujice Radovanovića i desetara Sunčice Radovanović, takođe je proglašen petstotim brakom u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, imajući u vidu da su se venčali istovremeno kada i potporučnik Azarić.

Supružnici Radovanović, koji su zaposleni u Prvom skladišnom bataljonu Centralne logističke baze u Požegi, ističu da su mere koje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzimaju radi poboljšanje života svojih pripadnika značajne.

Za zastavnika Radovanovića koji je u vojsci 25 godina, posebno je važno što vojska podjednako pruža podršku i porodici i pojedincu, dok njegova supruga Sunčica dodaje da njoj, kao majci i profesionalnom vojniku mnogo znači što su kolege i kolektiv dobri i izlaze joj u susret kad god joj je nešto potrebno.

- Sve mere koje Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije primenjuju da bi nas podstakli da budemo uspešniji veoma su stimulativne i nadamo se da će tako biti i u budućnosti, jer smo mi zbog toga sve bolji i bolji – istakla je desetar Sunčica Radovanović i zahvalila ministru Vulinu za paketiće koje je podelio njenoj deci.

Prijemu kod ministra odbrane prisustvao je i zastupnik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević.

Karadžić se oglasio iz Haga! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS

Urbancube