Najnovije

DIPLOMATSKI ODGOVOR PUPOVCA O POBEDI MILANOVIĆA: Volja naroda se ne komentariše nego poštuje

Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i saborski poslanik Milorad Pupovac nije želeo da komentariše pobedu Zorana Milanovića na predsedničkim izborima u Hrvatskoj rekavši da se volja naroda ne komentariše, već poštuje.

Milorad Pupovac (Foto: Jutjub)

"To je volja većinskog dela birača u Hrvatskoj koja će u političkom životu Hrvatske, političkih stranaka, novoizabranog predsednika i vlade tražiti novi tip političke odgovornosti, političke saradnje i novi tip političke kulture", rekao je Pupovac.

Na pitanje da li je Milanović dorastao funkciji i da li je dobro što je on izabran, Pupovac je rekao da se "volja naroda ne komentariše nego se poštuje" i da očekuje da se "na osnovu te volje, i volje koju je dobila većina u parlamentu i vladi, stvori taj tip političke saradnje, dijaloga i političke kulture koji Hrvatskoj godinama nedostaje".

"Svi će biti na kušnji i od svih imamo očekivanja", rekao je Pupovac.

O evetualnom uspehu saradnje koju je premijer Andrej Plenković nazvao tvrdom kohabitacijom Pupovac je kazao da je svejedno da li će kohabitacija biti tvrda ili meka, laka ili teška ali je naglasio da Hrvatska treba da se okrene sebi.

"Nakon godina nikakve saradnje i nikakvog dijaloga, nakon godina po završetku pregovora s EU, Hrvatska se ponovo nalazi u situaciji da treba biti okrenuta sebi, a da njeni prvi ljudi, ključni politički akteri, treba da pronađu način kako da tu okrenutost pretvore u novo političko stanje u zemlji", dodao je Pupovac.

Pročitajte OVDE ko je novi predsednik Hrvatske, Zoran Milanović.

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA