Najnovije

"SRBIJA OSUĐUJE NAPAD NA AMBASADU SAD U BAGDADU!": Dačić sa Godfrijem o situaciji na Bliskom istoku

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić susreo se danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Godfrijem, a tokom razgovora izražena je obostrana spremnost za unapređenjem ukupne bilateralne saradnje i osnaživanje odnosa dve zemlje kroz jačanje konstruktivnog i dinamičnog političkog dijaloga.

Ivica Dačić i Entoni Godfri (Foto: mfa.gov.rs)

Ambasador Godfri je, polazeći od jučerašnjeg izlaganja predsednika Donalda Trampa, informisao ministra Dačića sa aktuelnom situacijom na Bliskom istoku i izneo stavove Sjedinjenih Američkih Država po pitanju aktuelne krize u odnosima sa Iranom.

Šef diplomatije je istakao da Srbija podržava mirno rešavanje sporova putem dijaloga i izneo očekivanje da će u narednim danima doći do smirivanja tenzija, te naglasio da Srbija osuđuje napad na Ambasadu SAD u Bagdadu koji se dogodio 31. decembra 2019. godine, zalažući se principijelno za poštovanje nepovredivosti svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u skladu sa odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima.

Broj zemalja koje su priznale Kosovo pada ispod 90?! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA