Najnovije

AUSTRALIJSKI NOVINAR OBELODANIO: Protesti "samozvanih patriota" izazvali zastrašujući talas korone u Crnoj Gori

U autorskom članku za Yahoo News Australia "Zastrašujući talas koronavirusa u nedeljama nakon protesta" Tom Flanagan dovodi u direktnu vezu "patriotske" skupove sa drastičnim porastom broja oboljelih od KOVID-19.

Milogorci. (Foto: Jutjub)

- Broj obolelih od KOVID-19 u Crnoj Gori rapidno raste samo nekoliko sedmica nakon što su desetine hiljada građana izašli na ulice u znak protesta protiv izbornih rezultata.

On ističe da Crna Gora sada ima najveći sedmodnevni prosek broja novoobolelih na 100.000 stanovnika, kada je reč o zemljama sa više od 500.000 stanovnika, te da je zemlja, koja se u maju proglasila "korona-fri" destinacijom, sada druga u Evropi (iza Jermenije) po broju zaraženih po stanovniku od početka pandemije, sa 1.561 slučajem na 100.000 ljudi.

Flanagan naglašava da "samozvane patriote" nisu poštovale zdravstvene mere, te da je porast broja obolelih nesumnjivo povezan sa ovim okupljanjem.

Pri čemu, učesnike protesta naziva pravim imenom – pristalice Mila Đukanovića.

- 30. avgusta Demokratska partija socijalista izgubila je na izborima. Tako se okončala 30-godišnja vladavina ove stranke, što je izazvalo masovne proteste iako su medicinari upozoravali na strašne posledice po javno zdravlje - ističe Flanagan.

On podseća da su tri koalicije izborile veliku pobedu i osvojile 41 mesto u republičkom parlamentu, ali i da su njihove "veze" sa Srbijom i činjenica da su se tokom proslave pobede mogli videti i "srpski nacionalni simboli" – izazvali bes nacionalista.

Scene sa "patriotskog" skupa Flanagan naziva "šokantnim", i apostrofira da su okupljeni bili "natrpani" na malom prostoru, da se nije poštovala distanca niti obaveza nošenja maski.

- Masa je mahala crnogorskim nacionalnim zastavama i skandirala: "Ovo nije Srbija… Ne damo Crnu Goru", podseća on i dodaje da je "poraženi premijer Duško Marković 7. septembra dao javnu podršku ovom protestu, tvitom  -" Živjela Crna Gora“.

Zaključio je da su se svi oglušili o savete i upozorenja Bobana dr Mugoše i IJZ, koji uvođenjem dodatnih mera pokušavaju ugasiti "korona-požar" u Crnoj Gori.

Posebno se osvrnuo na činjenicu da je u pojedinim mestima ponovo uveden "policijski čas", a da su ugostitelji ogorčeni novim restriktivnim merama.

Nakon pogodka azerbejdžanski helikopter se srušio u Iran! Više o tome OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA