Najnovije

BAKIĆ: Vlast brutalna i bahata, uništava dostojanstvo ljudi!

Pod parolom “Znate i sami da sloboda neće doći sama” udruženje Skupština slobodne Srbije je najavio danas protest ispred Filozofskog fakulteta s početkom od 18 časova. Tim povodom gost emisije “Probudi se” bio je jedan od istaknutih članova ove organizacije, arhitekta Dragoljub Bakić.

Dragoljub Bakić. (Foto: Jutjub)

Podsetimo, osim Bakića, Skupštinu slobodne Srbije čine brojne istaknute ličnosti iz javnog života, među kojima su akademik Dušan Teodorović, profesori Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković i Čedomir Čupić, epidemiolog Zoran Radovanović.

Govoreći o ljudima koji čine ovaj paralelni parlament, Bakić ističe da je u pitanju udruživanje profesora sa Univerziteta u Beogradu sa vojvođanskim paorima, čiji je zajednički cilj promena načina vladanja u Srbiji

“U Srbiji se vlada strahom, pritiscima, lažima, demagogijom. ucenama, populizmom, prostaklukom, korupcijom, primitivizmom i neznanjem. Ove dve poslednje stvari (primitivizam i neznanje) naša današnja vlast nadoknađuje brutalnošću i bahatošću koja narasta svakim danom. To čini ljude nesrećnim i to ih mentalno destabilizuje. To im uništava dostojanstvo i samopouzdanje. Kako će jedan roditelj da vaspitava decu da kroz život idu uzdignutog čela kad je on sam pognute glave”, naveo je Bakić.

Protest ispred Filozofskog fakulteta bića prva javna promocija Skupštine slobodne Srbije, navodi Bakić, napominjući da je to samo prvi korak u formiranju ovog tela.

“To je prvi korak, gde su Skupštini pristupili pojedinci. Već od sutra njoj pristupaju svi oni koji smatraju da treba da uzmu sudbinu u svoju ruke. Ovde mogu da pristupe i građanska udruženja, sindikati, pokreti, kao i političke stranke. Skupština slobodne Srbije se neće baviti stranačkom politikom, već promenom načina vladanja u Srbije”, naveo je Bakić, pozivajući sve koji danas budu prisustvovali skupu ispred Filozofskog fakultateta da nose maske.

Mitropolit Amfilohije poslao snažnu poruku iz bolnice! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA