Najnovije

PREDSEDNIK NAGORNO-KARABAHA ŽESTOKO PO IZRAELU: ''Snosite odgovornost za genocid!''

Vlasti Izraela, koje isporučuju ofanzivno naoružanje Azerbejdžanu, snose odgovornost za genocid u Karabahu, izjavio je predsednik Nagorno-Karabaha Araik Arutjunjan.

Araik Artjunjan (Foto: Jutjub)

„Tokom aprilskog rata, odnosno eskalacije sukoba 2016. godine, izraelske vlasti ne samo da su znale da se naoružanje, koje se isporučuje Azerbejdžanu, koristi u ofanzivne svrhe umesto u odbrambene, već su ih koristili specijalisti koji su došli iz Izraela“, rekao je lider Karabaha, dodavši da je izraelsko rukovodstvo znalo za šta se dronovi koriste u Azerbejdžanu.

„Naravno da znaju i nastavljaju da isporučuju oružje. Za taj genocid su odgovorne i vlasti Izraela, koji je i sam preživeo genocid", rekao je Arutjunjan komentarišući tvrdnje izraelskog rukovodstva da nije znalo da se u Azerbejdžanu bespilotne letelice koriste u ofanzivne svrhe i napade na civilno stanovništvo.

Prema njegovim rečima, ponašanje izraelskog rukovodstva dokazuje da se „u svetu zbog novca gaze ljudske i božanske vrednosti“.

„Ne samo vlasti Izraela, već i vlasti drugih zemalja znaju sve o svemu i nastavljaju da isporučuju Azerbejdžanu oružje“, rekao je on.

S tim u vezi, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se iz Turske i Izraela isporučuju udarni dronovi pod izgovornom humanitarnog tereta.

„U Azerbejdžan se intenzivno isporučuju udarne bespilotne letelice iz Turske i Izraela pod izgovorom humanitarnog tereta“, napisao je on na Fejsbuku.

Kako je pao Azerbejdžanski bombarder, pogledajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA