Najnovije

ŠOKANTAN OBRT: Rusi ušli u Nagorno-Karabah i bombardovali proturske plaćenike! Likvidirano stotine terorista

Situacija u Nagorno-Karabahu i dalje se komplikuje i uvećava krizu u regionu, za koju se ne zna kako će se završiti.

Ilustracija (Foto: mil.ru)

Prema ruskim i sirijskim obaveštajnim podacima, u Siriji i u Nagorno-Karabahu stotine sirijskih plaćenika prevezeno je u kampove za obuku piše BulgarianMilitary.com pozivajući se na nekoliko lokalnih izvora i novinskih agencija AviaPro i Krasnaya Vesna.

Izvori tvrde da je od početka sukoba do sada ruska vojna obaveštajna služba ozbiljno iskoristila priliku da istraži mesta na kojima se odvija neka vrsta vojne obuke sirijskih plaćenika, koji će kasnije intervenisati u sukobu u korist Azerbejdžana.

Isti izvori tvrde da su samo nekoliko sati nakon obrade obaveštajnih podataka ruski borbeni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga bombardovali ove položaje kako bi uništili teroriste i sprečili mogućnost da se ove „terorističke“ grupe razviju u strukture velikih razmera.

Prema dostavljenim informacijama, „komandna mesta, kampovi za obuku boraca i drugi infrastrukturni objekti ilegalnih oružanih grupa, na kojima su evidentirane aktivnosti, pronađena su na navedenim koordinatama“, rekao je izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Dobijene informacije govore da su sirijski plaćenici prevoženi iz Sirije u Azerbejdžan pod zaštitom Turske. Ankara ima glavnu zaslugu na području sukoba oko Nagorno-Karabaha za dovoženje plaćenika iz trećih zemalja.

Izvori tvrde da su vazdušni udari na plaćeničke položaje i logore na teritoriji Karabaha bili efikasni te da su logori uništeni, a stotine turskih plaćenika je ubijeno tokom vazdušnog napada.

Dakle, Moskva nastavlja kampanju za uklanjanje sirijskih terorističkih grupa i pruža nezvaničnu pomoć Jerevanu u sukobu sa Bakuom.

Prema nezvaničnim informacijama iz lokalnih izvora, oko hiljadu sirijskih plaćenika poslato je u Karabah od početka sukoba.

Ubijena tri policajca, ruski specijalci sprečili teroristički napad. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA