Najnovije

TURCI PROMENILI PLOČU: Evo kakvo rešenje za Nagorno-Karabah predlažu sada

Turske vlasti pozvale su večeras na organizovanje pregovora o Nagorno-Karabahu na kojima bi učestovali predstavnici Azerbejdžana, Jermenije, Rusije i Turske u cilju rešavanja sukoba u toj spornoj oblasti posle uvedenog krhkog prekida vatre.

Nagorno Karabah (Foto: Jutjub)

Predstavnik turskog predsedništva Ibrahim Kalin pozvao je na organizovanje pregovora sa učešćem te četiri zemlje navodeći da je Rusija na strani Jermenije a Turska na strani Azerbejdžana.

- Pošto je Rusija na strani Jermenije, a mi Turska, podržavamo Azerbejdžan, hajde da se te četiri strane sastanu i razgovaraju o rešavanjau problema - rekao je Kalin.

Zvaničnici saopštili su ranije danas da je broj poginulih u sukobu snaga Jermenije i Azerbejdžana oko oblasti Nagorno-Karabah dostigao 600.

Zvaničnici dve strane prijavljuju nove vojne i civilne žrtve dok se borbe nastavljaju uprkos sporazumu o obustavi vatre od subote u podne.

Nagorno-Karabah je enklava u Azerbejdžanu naseljena Jermenima i od rata u prvoj polovini devedesetih godina, vlada u Bakuu nema kontrolu nad tom teritorijom.

O najtežoj borbi u Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA