Najnovije

NAPADNUTA TERITORIJA JERMENJE: Rat se širi izvan granica Nagorno-Karabaha

Ministarstvo odbrane Jermenije izdalo je saopštenje u kojem je optužilo azerbejdžansku vojsku za udare na lokacijama vojne opreme na teritoriji Jermenije.

Eksplozija (Foto: Ministarstvo odbrane Azerbejdžana)

„Azerbejdžanske oružane snage su 14. oktobra ciljale na vojnu opremu, koja je bila na borbenom dežurstvu u pograničnom pojasu sa Karvačarom na teritoriji Republike Jermenije, samo na osnovu pretpostavki da je ta oprema bila spremna za udar na civilna naselja Azerbejdžana.

Nepotrebno je reći da ova izjava azerbejdžanskog Ministarstva odbrane ne može imati nikakvo potkrepljenje.

U stvari, vojno-političko rukovodstvo ove zemlje dozvoljava sebi, samo na osnovu pretpostavki, da puca na vojnu opremu koja se nalazi na teritoriji Republike Jermenije i izvršava normalnu borbenu dužnost.

Potvrđujući da do sada nije ispaljena nijedna raketa, granata ili metak sa teritorije Republike Jermenije u pravcu Azerbejdžana, istovremeno izjavljujemo da od sada oružane snage Republike Jermenije zadržavaju pravo, prema istoj logici, da gađaju bilo koji vojni objekat. ili kretanje na teritoriji Azerbejdžana.

Vojno-političko rukovodstvo Azerbejdžana snosi punu odgovornost za proces promene borbene zone i logike. Srećom, nema žrtava ili ranjenih “, reklo je jermensko vojno ministarstvo.

Ujutro je Baku objavio da su u 08:36 po lokalnom vremenu azerbejdžanske oružane snage uništile još jedan raketni sistem smešten u pograničnim regionima Jermenije.

Uznemirujuće snimke sa ratišta u Nagorno-Karabahu možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA