Najnovije

IRAN PRETRPEO STRAHOVIT NAPAD: Uzdrman sam vrh države!

Iran je objavio da je bio izložen velikom sajber napadu koji je pogodio nekoliko vladinih institucija, a da pritom nije optužio nijednu stranu ili zemlju.

Ajatolah Al Hamnej. (Foto: leader.ir)

Centar Maher za koordinaciju i pomoć u elektronskim incidentima, povezan sa iranskim Ministarstvom komunikacija i tehnologije, potvrdio je u sredu da je napad velikog obima ciljao dve vladine institucije i doveo do prekida komunikacije sa mrežama i službama većeg broja vladinih agencija i institucija.

- Iran je u nedavnom periodu uspeo da odbije i osujeti većinu sajber napada kojima je bio podvrgnut - ističući da su "Sjedinjene Američke Države i Izrael uvek stajali iza ovakvih i sličnih napada pod izgovorom izazivanja sabotaže u iranskim institucijama".

Sajber napad na Centar  naveo je da su neke vladine agencije, nakon što su primile upozorenja, preduzele inicijativu da privremeno ukinu neke usluge i sprovedu tehnička ispitivanja iz predostrožnosti, napominjući da su upozorenja iz predostrožnosti izdata vladinim zvaničnicima i stručnjacima na nivou zemlje.

Centar nije otkrio izvor napada i razmere štete koja je posle njega nastala. Izjava je potvrđena u medijskim izveštajima koji su juče izvestili da su brojna ministarstva i institucije u Iranu izložene sajber napadima, što je rezultiralo poremećajem u mrežama i sistemima brojnih luka i poremećajem bankarskog sistema.

Prošlog februara Iran je pogođen sajber napadom, koji je opisan kao najveći u njegovoj istoriji, što je dovelo do privremenog isključivanja Interneta.

Izvedena tajna operacija protiv Asada! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA