Najnovije

NEMAČKA SE TAJNO SPREMA ZA NUKLEARNI RAT: Izveštaj pokazao šta se događalo u vojnoj bazi

U Nemačkoj su održane tajne vežbe vojnih operacija sa upotrebom nuklearnog oružja, izvestili su nemački mediji.

Ilustracija (Foto: pixabay. com/ Pravda)

Prema Bildu, u vazduhoplovnoj bazi Nervenih u Severnoj Rajni - Vestfaliji, održana je vežba pod nazivom „Uporno podne“ uz učešće nemačkog vazduhoplovstva i saveznika iz NATO.

U manevre su bili uključeni bombarderi sposobni da nose nuklearno oružje, a glavni cilj vežbi, kako se navodi u izveštaju, bilo je uvežbavanje odbrane Nemačke pomoću nuklearnih bombi.

Članak takođe izražava mišljenje da je sada rizik od započinjanja nuklearnog rata mnogo veći nego u protekle tri decenije. Glavni razlog za to, prema autorima materijala, jeste povlačenje SAD iz Sporazuma o eliminaciji raketa srednjeg i kratkog dometa (Sporazum o INF).

U petak su mediji izvestili da su Moskva i Vašington navodno mogli da pregovaraju o „načelnim sporazumima“ o kontroli nuklearnog naoružanja. Kasnije su se u štampi pojavile informacije da su, u cilju produženja Sporazuma o merama za dalje smanjenje i ograničenje strateškog ofanzivnog naoružanja (START, START-3), Sjedinjene Države ponudile Rusiji da pristane da ne povećava ukupan broj raspoloživih nuklearnih bojevih glava.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je 22. septembra tokom govora na 75. zasedanju Generalne skupštine UN zatražio ekspeditivno rešavanje pitanja produženja START-a, koje ističe u februaru 2021. godine.

SAD počinju zauzimanje Severnog morskog puta. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Bild

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA