Najnovije

SRPSKA DESNICA PODNELA KRIVIČNU PRIJAVU: Skaradna predstava protiv srpskog naroda

Delegacija Srpske desnice, na čelu sa predsednikom Mišom Vacićem, predala je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv autošovinista, reditelja i glumaca sramne predstave ,,Kad mi ubijeni ustanemo“.

Ispred suda (Foto: Srpska desnica)

'’Prijava je podneta protiv reditelja Zlatka Pakovića, glumaca Ivana Jevtovića, Borisa Milivojevića, Vihada DŽankovića, Andreje Karčagin i Katarine Jovanović. Predstava je premijerno odigrana 24.09.2020. godine u Centru za kulturnu dekontaminaciju, u produkciji Helsinškog odbora za ljudska prava. Takođe, 26. i 27.09, pomenuti su izvršili krivično delo Povreda ugleda Srbije, tako što su gazili zastavu Republike Srbije koja je bila ispisana imenima nastradalih u lažnom genocidu'’, rekli su u Srpskoj desnici

Reditelj se goni još i za Povredu ugleda zbog rasne, verske i nacionalne ili druge pripadnosti tako što se pojavio u okrvavljenoj svešteničkoj mantiji vređajući većinsko stanovništvo na verskoj osnovi.

'’Ovo je poruka svim budućim pokušajima autošovinista koji pod plaštom umetnosti svaljuju krivicu na Srbiju i srpski narod kao jedinog krivca u sukobima, poštujući sva prava i slobode, uz poštovanje žrtava sa svih strana, da dobro razmisle na koji način će blatiti svoju Otadžbinu. Dosta su nekažnjeno prolazili svi koji kaljaju ugled države u kojoj zarađuju i žive. Nećemo dozvoliti da zastavu pod kojom su ginuli preci  braneći teritoriju od osvajača blate drugorazredni glumci i plaćenici zapada'’, dodato je u saopštenju Srpske desnice.

Da li je ban Jelačić zaista bio Hrvat, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA