Najnovije

TAČI PROVOCIRA: Kosovu pripojiti Preševa, Bujanovac i Medveđu!

Predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači dok poručuje da ZSO ne može mimo postojećih ustavnih okvira istovremeno "diže lestvicu" i ponavlja ideju o pripajanju Preševa, Bujanovca i Medveđe tzv. Kosovu.

Tači (Foto: president-ksgov.net)

- Naravno, i danas sam za pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca Kosovu. Ovo je moje uverenje i nepokolebljivo je, bez povrede teritorijalnog integriteta Kosova. Nisam za davanje teritorija, ali za integraciju ovog dela koji je najviše diskriminisan u regionu Zapadnog Balkana - rekao je sinoć Tači za TV Dukađini.

Tači kaže da dijalog nema alternativu, ali da proces ne može biti beskonačan.

- Prvo treba doći do priznanja i onda druge procese lako rešiti - rekao je Tači, prenosi Kosovo Onlajn.

On smatra da je uloga SAD u dijalogu između Beograda i Prištine od ključne važnosti, ali i da EU treba da bude u bliskoj koordinaciji sa SAD.

- Noževi nad mapama nikada nisu bili niti će ih biti, ni za EU ni za SAD. I jedni i drugi su usredsređeni na razvoj Kosova - rekao je Tači.

Govoreći o taksi od 100 odsto Tači je ocenio da je to Srbiji dalo više međunarodne težine nego ekonomske koristi Kosovu.

Tači je kritikovao izvršnu vlast zbog sporazuma iz Vašingtona i rekao da je "bolno" što je tačka za priznanje uklonjena.

- Još uvek ne znam okolnosti kako je ta tačka uklonjena, dok je pitanje "mini Šengena" uvek bila tema razgovora sa naše strane - kazao je Tači.

Dodao je da je pored ove dve tačke o ostalim tačkama razgovarano i u Berlinu.

Upitan da li veruje premijeru Avdulahu Hotiju, Tači je rekao da ne vidi volju bilo koga da povredi ili nanese štetu Kosovu, kao i da niko nema tu nadležnost ili mandat.

"Vučićev konačan plan je da prizna Kosovo!" Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA