Najnovije

ZAROBLJAVANJE DVOJICE LIDERA DONBASA: Sledi im likvidacija

Snage za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine sposobne su da zarobe šefove DNR i LNR Denisa Pušilina i Leonida Pasečnika, izjavio je general ukrajinskih oružanih snaga, zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Sergej Krivonos.

Donbas (Foto: RIA Novosti)

Ovo je zadatak koji se može obaviti, dodao je on.

Takođe je rekao da su Snage za specijalne operacije sposobne da izvrše bilo koji zadatak bilo gde u Ukrajini, ako postoji politička odluka i ako je doneta u skladu sa važećim dokumentima.

Krivonos smatra da bi stav Kijeva o vojnom sukobu u Donbasu trebao biti oštriji. Ukrajina bi, rekao je, trebalo da nametne svoj stav, oslanjajući se ne samo na sopstvenu želju, već i na ranije postignute sporazume, prenosi ruski list Vzgljad.

General oružanih snaga Ukrajine takođe je podsetio na uspehe zemlje u sukobu. Kao primer, naveo je operaciju „uništavanja šefa„ Narodne milicije LNR Olega Anaščenka 2017. godine“, kada je Anaščenko poginuo u eksploziji terenca u Lugansku, piše „Vzgliad“.

Nameru da likvidiraju uprave samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike prethodno je najavio šef ukrajinskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Kuleba. Pojasnio je da bi se to moglo dogoditi nakon što Kijev uspostavi kontrolu na ovim teritorijama.

Za kime je Belorusija raspisala međunarodnu poternicu, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA