Najnovije

ASAD U NEVERICI: Napravljena je sačekuša, njegovi ljudi su likvidirani!

Pet bivših oficira Slobodne sirijske vojske (FSA) ubijeno je u četvrtak nakon što su ih likvidirali u severnom delu provincije Dara. Prema terenskom izveštaju sa juga Sirije, petorica bivših zapovednika Slobodne sirijske vojske (FSA), koji su se uz rusko posredovanje pomirili sa Damaskom, krenuli su na put ka severu Dare, kada su njihova vozila gađana duž puta za Mutabin.

Bašar Al Asad. (Foto: Sana)

Jedan od najistaknutijih lidera koji je ubijen bio je Adham al-Karad, poznatiji kao "Abu Kusai", bio je komandant "Brigade za inžinjering i projektile" u Slobodnoj sirijskoj vojsci i jedan od njenih najistaknutijih vođa u Dari pre oslobođenja oblasti 2018. godine.

Napad je izvela nepoznata grupa, koja je otvorila vatru na vozila koja su prevozila bivše komandante Slobodne sirijske vojske; kasnije su uništili vozilo pre nego što su pobegli iz tog područja.

Ostali komandanti ubijeni u napadu bili su Ahmed Fejsal al-Mahamid, Ratib Ahmad al-Akrad, Mohamad Al-Daghem i Adnan Mahmud al-Musalama.

Ovaj najnoviji napad dolazi u trenutku povećanih tenzija na jugu Sirije, jer je nedavna vojna operacija Sirijske arapske vojske (SAA) u gradu Kanaker, u provinciji Rif Dimašk, uznemirila neke od ćelija spavača u ovom delu zemlje.

Nova vlast otkriva Milove batinaše koji su brutalno tukli goloruk narod! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA