Najnovije

JERMENIJA DOBILA NOVO ORUŽJE? ''Nepobedivi'' turski ''Bajraktari'' padaju u Karabahu (VIDEO)

U ponedeljak, 19. oktobra, u borbenoj zoni u Nagorno-Karabahu, snage PVO Odbrambene vojske Arcaha uništile su 5 neprijateljskih bespilotnih letelica.

Bajraktar (Foto: Ministarstvo odbrane Turske)

Ministarstvo odbrane Nagorno-Karabaha objavilo je snimke sa olupinama taktičke borbene bespilotne letelice Bayraktar TB2 (vredne više od 5 miliona dolara), oborene na nebu iznad Karabaha.

Stručnjaci pojašnjavaju da video prikazuje kanadski optoelektronski sistem Wescam CMH15D koji se koristi u Bajraktaru, kao i motor izraelskog izviđačkog i udarnog drona IAI Harop.

Ovo je prva dokumentovana potvrda uništavanja turskih borbenih dronova od strane jermenskih sistema PVO od početka eskalacije sukoba.

Treba napomenuti da su upravo „Bajraktari“ postali no’na mora ovog rata, svojim visoko preciznim raketama uništili su veliki broj vojne opreme i žive sile vojske Nagorno-Karabaha.

Među vojnim dopisnicima i stručnjacima na internetu raspravlja se o glasinama da su ti dronovi počeli da se obaraju nakon pojave novog oružja u regionu, koje je isporučila neimenovana zemlja.

Pre dva dana predsednik Turske Redžep Erdogan optužio je Minsku grupu OEBS-a da navodno pruža Jermeniji aktivnu vojnu pomoć.

„Šta kažu da podržavamo našu Azerbejdžansku braću? Šta kaže Minska trojka - SAD, Rusija, Francuska? Oni podržavaju Jermeniju “, rekao je turski predsednik obraćajući se poslanicima vladajuće stranke u Ankari.

„Oni pružaju Jermeniji sve vrste podrške u obliku oružja“, naglasio je on.

Kako su jermenski mladi lavovi odbili azerbejdžanski napad, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA