Najnovije

Krvava noć u Karabahu: Intenzivne borbe, veliki gubici u živoj sili i vojnoj tehnici, a obe strane tvrde isto

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da su tokom noći vođene intenzivne borbe na liniji razdvajanja u Karabahu, istakavši da azerbejdžanska vojska kontroliše situaciju celom dužinom fronta.

Bombardovanje (Foto: Jutjub)

„Tokom dana 19. oktobra i u noći 20. oktobra, nastavljene su borbene operacije sa različitim intenzitetom protiv neprijatelja, koji je pokušao da pruži otpor u Agdere-Agdamskom pravcu fronta, kao i Fizuli-Gadrut-DŽebrailskom i Gubatli-Zangelanskom. Protivnik je pucao na odbrambene položaje azerbejdžanske vojske iz streljačkog oružja, minobacača i topova“, saopštila je pres-služba vojnog resora Azerbejdžana.

Ministarstvo je preciziralo su „usled akcija, koje je preduzela azerbejdžanska vojska na različitim pravcima fronta, uništeni i onesposobljeni žila sila, dva tenka T-72, četiri raketna lansera BM-21 'Grad', jedna D-30 haubica-top i pet jedinica neprijateljske tehnike vozila“.

„Trupe azerbejdžanske vojske kontrolišu operativnu situaciju celom dužinom fronta“, navedeno je u saopštenju.

Sa svoje strane, Vojska odbrane nepriznate republike Nagorno-Karabah saopštila je o intenzivnim borbama na južnom pravcu linije razdvajanja u Karabahu.

„Noću je situacija na karabaško-azerbejdžanskoj liniji razdvajanja bila relativno stabilno napeta. U nekim delovima prve linije fronta nastavljeni su artiljerijski dueli. Najintenzivnije borbe vođene su na južnom pravcu“, saopštila je pres-služba Vojske odbrane Karabaha.
U saopštenju se dodaje da „jedinice Vojske odbrane nastavljaju da kontrolišu operativnu situaciju i svojim akcijama nanose neprijateljskim snagama velike gubitke u živoj sili i vojnoj tehnici“.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Dokrot Nestorović se ponovo pojavio, šta misli o vakcini i maskama čitajte OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA

ENGLISH NEWS