Najnovije

OBRADOVIĆ: Zašto novi izbori, Vučiću, ako je bojkot propao

Predsednik Srpske napredne stranke i Republike Srbije Aleksandar Vučić, saopštio je da će novi parlamentarni izbori biti zakazani najkasnije u aprilu 2022. godine, zajedno sa predsedničkim. Ova vest zaprepastila je mnoge, pa tako i lidera Dveri Boška Obradovića.

Obradović (Foto: Jutjub)

Naime, Obradović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao “da iako nema Skupštinu ni Vladu posle četiri meseca od lažnih ozbora, Aleksandra Vučić najavljuje vanredne parlamentarne izbore”.

“Zašto ako je bojkot propao, ako su izbori bili demokratski, ako je Skupština legitimna, ako su tako ubedljivo pobedili i ako nema ništa sporno?” upitao je Obradović.

Pojedini su u komentarima na Obradovićevu objavu naveli da je bojkot zapravo uspeo, i da je ovakva Vučićeva najava rezultat.

Neki drugi su Obradoviću poručili da sad treba krenuti s bojkotom.

Podsetimo, Aleksandar Vučić je nakon sednice Glavnog odbora SNS, u obraćanju medjima rekao da će nova Vlada biti kratkog roka i da će novi izbori biti zakazani najkasnije u aprilu 2022. godine. Takođe, Vučić je kazao da će sva imena ministara biti poznata u nedelju nakon sednice Predsedništva SNS.

On je rekao i da će lider SPS Ivica Dačić biti novi predsednik Skupštine, kao i da je sa predsednikom Srpskog patriotskog saveza Aleksandrom Šapićem dogovorio da oni imaju jedno ministarstvo u novoj vladi, kao i da je Šapić bio spreman da podrži politiku vlade i bez učešća u njoj.

Vučić je rekao i da će aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović raditi u sektoru bezbednosti, ali nije precizirao da li misli na Bezbednosno informativnu agenciju, na čijem čelu je trenutno funkcioner SNS Bratislav Gašić.

U novoj vladi značajan broj novih lica. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA