Najnovije

SVET U ŠOKU! Volonter umro od oksfordske vakcine protiv korona virusa!

Zdravstvene vlasti u Brazilu saopštile su danas da je preminuo volonter koji je učestvovao u testiranju oksfordske vakcine protiv korona virusa, javlja Rojters.

Vakcina protiv korona virusa. (Foto: pixabay. com)

Univerzitet Sao Paolo, koji pomaže u koordinaciji razvoja treće faze oksfordske vakcine u Brazilu, otkrio je da je pacijent bio državljanin te zemlje.

Podsećanja radi, treća faza vakcine protiv koronavirusa, koju zajedno razvijaju univerzitet Oksford i kompanija “AstraZeneca” bila je obustavljena u jednom periodu početkom septembra, jer je učesnik istraživanja imao ozbiljnu reakciju na cepivo.

Naime, pacijent je u međuvremenu dobio transverzalni mijelitis, odnosno upalu kičmene moždine. Iako je "AstraZeneca" navela da je u pitanju "neobjašnjiva" bolest, "NJujork tajms" je tada pisao da se u britanskoj grupi ispitanika pojavio upalni sindrom koji pogađa kičmenu moždinu i može biti rezultat virusne infekcije ili razbuktavanja neke autoimune bolesti.

Treba napomenuti da je Rusija u avgustu postala prva zemlja u svetu koja je registrovala vakcinu protiv koronavirusa.

Sibirski centar „Vektor" razvio je vakcinu protiv korone, a generalni direktor te ustanove Rinat Maksjutov kazao je da je to cepivo bezbedno za različite osetljive grupe i svi dobrovoljci su razvili imunološki odgovor.

Objavljeni detalji razgovora Vučića i Medvedeva Više o tome OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA