Najnovije

OPTUŽNICA PROTIV TAČIJA I VESELJIJA: O teroristima se oglasili iz Specijanog suda u Hagu

Portparolka Specijalnog suda Angela Griep za Kosovo Onlajn na pitanje hoće li Specijalni sud odbaciti ili potvrditi optužnicu protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija i lidera DPK Kadrija Veseljija, navodi da će ukoliko optužnica bude potvrđena, biti objavljena najkasnije do prvog pojavljivanja optuženog pred Sudom.

Tači (Foto: Jutjub)

- Ukoliko se optužnica ne objavi, ona ostaje poverljiva, zajedno sa postupcima povezanim sa njenim preispitivanjem. Poslovnik o postupku i dokazima predviđa da će, ukoliko bude potvrđena, optužnica biti objavljena najkasnije do prvog pojavljivanja optuženog pred Sudom - navela je Angela Griep.

Portparolka Specijalizovanih veća je na kraju i dodala:

- Budući da optužnica ostaje poverljiva, zajedno sa postupcima u vezi sa njenim preispitivanjem, ne možemo dalje komentarisati.

Specijalizovano tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu je 24. aprila, Specijalizovanom veću podnelo na ispitivanje optužnicu kojima se predsednik Kosova Hašim Tači i bivši predsednik Skupštine i aktuelni poslanik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji, kao i druga lica, terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da se Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Specijalno tužilaštvo je tek 24. juna javno objavilo da su optužnice podnete na ispitivanje, a rok od šest meseci do kada bi Sud u Hagu trebalo da se izjasni ističe sutra.

Kako je Si uspeo da prevari Trampa pročitajte OVDE.

Izvor: kosovo-online. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA