Najnovije

AMERIKA I NATO ULAZE U RAT U KARABAHU: I Zapad na strani Jermena?

Sjedinjene Američke Države imaju pčan da intervenišu u oružanom sukobu u Arcahu.

NATO (Foto: Jutjub)

Upravo je postalo poznato da je predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, na sastanku sa azerbejdžanskim ministrom spoljnih poslova, govorila o potrebi da se hitno zaustave vojne operacije u Karabahu.

Nekoliko sati ranije, predsednik Donald Tramp rekao je: „Postigli smo napredak (u pomirenju u Karabahu). Imamo vrlo dobre odnose sa Jermenijom. Mnogi ljudi iz Jermenije žive u našoj zemlji. Nameravamo da pomognemo Jermeniji “.

Pre toga, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg spreman je da se sastane i razgovara sa predsednikom Azerbejdžana, ako Baku to želi.

„Duboko smo zabrinuti zbog sukoba u Nagorno-Karabahu i posebno napada na civile. Pozivamo Azerbejdžan i Jermeniju da zaustave napade i poštuju prekid vatre “, rekao je Stoltenberg nakon završetka prvog dana dvodnevnog onlajn sastanka ministara odbrane NATO-a.

Takođe je rekao da je pokrenuo temu spora između Grčke i Turske oko vađenja goriva na Kipru. Prema njegovim rečima, dogodila se „plodnotvorna razmena mišljenja“. Grčka i Turska razgovaraju svakog dana u sedištu NATO-a, postoje poteškoće i razlike u pogledima, dodao je on.

Stoltenberg je takođe potvrdio da će NATO uspostaviti svemirski centar za komunikaciju i nadgledanje pretnji u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj. Nije precizirao kada će centar početi sa radom i koliko će zaposlenih imati.

Kako je Turska postala poretnja za NATO, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA