Najnovije

ČUDOVIŠNE EKSPLOZIJE NA SIRIJSKO-TURSKOJ GRANICI: Uništena logistika Turcima i teroristima (VIDEO)

U petak 23. 0ktobra u večernjim satima dogodila se serija eksplozija u postrojenjima za preradu i čuvanje nafte u blizini sirijsko-turske granice, navode izvori iz Sirije.

Eksplozija (Foto: Jutjub)

Prema dostupnim podacima, područje je pogodila letelica nepoznatog porekla. Pre toga, ovde su primećeni i američki izviđački i udarni dronovi MQ-9 Reaper.

Prema preliminarnim informacijama, Amerikanci su napali skladišta nafte i skladišta goriva koja su čuvale proturske ilegalne oružane grupe na tursko-sirijskoj granici u blizini graničnog prelaza DŽerablus u provinciji Alepo.

Proturski militanti su kupovali naftu od kurdsko-arapske grupe SDF, a zatim su isporučivali „crno zlato“ u različita područja zone deeskalacije Idliba i u Tursku. Takođe, članovi bande ručno su izrađivali ulje u dizel gorivo.

Zloglasni Beli šlemovi objavili su svoju verziju događaja: „Prema preliminarnim podacima, izvori eksplozija nepoznatog porekla pogodili su skladište goriva u području Dabisa južno od DŽarablusa uveče 23. oktobra. Naši timovi i dalje gase požare. Jedna osoba je ubijena, a još 6 je ranjeno, nekoliko ih je nestalo ”.

Podsetimo, poslednjih dana i nedelja borbeni bespilotni letelice američkog ratnog vazduhoplovstva uništile su vođe terorista u zoni deeskalacije u Idlibu.

Istovremeno, odnosi između Vašingtona i Ankare naglo su se pogoršali, a sinoć je postalo poznato da je Bela kuća donela odluku:

Američka ambasada u Ankari obustavlja sve vizne službe u diplomatskim misijama u Turskoj.

Amerikanci tvrde da su dobili pouzdane informacije o pripremi otmica i terorističkih napada na američke građane (uključujući američkog generalnog konzula) u Istanbulu i drugim gradovima.

O ulasku Amerike u sukob u Nagorno-Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA