Najnovije

RUSKI PAKAO SA NEBESA! Žestoke borbe na frontu! Neprijatelj na kolenima!

Sirijski i ruski ratni avioni izveli su 24. oktobra vazdušne napade na teroriste ID-a i njihova skrovišta kod istočne Hame.

Ruski avioni. (Foto: mid.ru)

Pre četiri dana, teroristička grupa započela je veliki napad na položaje Sirijske arapske vojske (SAA) u regionu. Od tada se tamo vode teški sukobi.

Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR) saopštila je da su sirijski i ruski ratni avioni gađali teroriste u blizini gradova Rahjan i Itrija.

- Uprkos značajnom učešću ruskih borbenih aviona i režimskih aviona i helikoptera u odbijanju napada ID-a, ID je nastavio napade četvrti uzastopni dan - navodi se u izveštaju SOHR-a. 

- Štaviše, ID je uspeo da zauzme vojni položaj Sirijske arapske vojske a zaplenili su i oružje i municiju kod mesta Itrija - preneto je u izveštaju.

Prema nadzornoj grupi sa sedištem u Londonu, tekuća bitka u istočnoj Hami do sada je odnela živote 39 boraca Sirijske arapske vojske i 22 terorista ID-a.

Teroristi ID-a su svoj napad na istočnu Hamu verovatno pokrenuli iz svog glavnog uporišta u centralnoj Siriji, pustinje Homs. Teroristi navodno dobijaju podršku boraca koje podržavaju SAD sa sedištem u obližnjem području al-Tanafa.

Teroristička grupa kontinuirano radi na proširenju svoje kontrole u ​​centralnom regionu Sirije pokretanjem napada u Homsu, Hami, Alepu, Raki i Deir ez Zoru.

Putin progovorio o savezu sa Kinom! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA