Najnovije

Izborom Čomićke za ministarku Vučić se ruga narodu!

Kada se bivša poslanica i članica Demokratske stranke, a buduća ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić u februaru ove godine vratila u skupštinsku salu, uprkos bojkotu ove institucije od strane opozicije, bilo je jasno da se iza takve odluke nešto krije. Nikom, međutim, nije padalo na pamet da će biti ministarka u Vladi i da će Aleksandar Vučić samim tim svojevoljnim činom suspendovati volju naroda, imajući u vidu da je njena stranka Ujedinjena demokratska Srbija na takozvanim izborima u junu osvojila svega 1 % glasova.

Vučić (Foto: Jutjub)

Osim što je suspendovao volju naroda, Vučić je dovođenjem Čomićke na mesto ministarke u novoj Vladi izvršio državni udar, jer se odlučio da pored apsolutne većine u vlast stavi osobu iz "opozicije", a da to nisu ni Čanak, ni Zavetnici, ni DSS... Niko od onih koji su pristali na njegove lažne izbore.

Da je ubacio, recimo, profesora Miodraga Zeca, to bi već ličilo na nešto. Ovako, smeje se narodu u lice i pravi sprednju od vlasti.

Kada Vučić radi sve ono za šta nema legitimno pravo, uostalom i izbor Čomićke za ministarku, postavlja se pitanje šta je sveto ovoj vlasti, kojim načelima se vodi i koji su njihovi principi?

Na neki način, takođe je hteo da pokaže kako su ljudi iz takozvane opozicije poput Čomićke, Šapića, Čede, Čanka, isti kao i onaj deo DS-a koji hoće da sruši Vučića.

Ko je Gordana Čomić, buduća ministarka za ljudska i manjinska prava?

Čomić, koja je u tom trenutku bila i dalje član DS i kao njihov poslanik sedela u sali koju su sve njene kolege iz stranke bojkotovale, svoje vraćanje u Skupštinu opravdala je rečima "između politike DS da bude više žena u politici i odluke stranke da se bojkotuje rad parlamenta, ja sam svoj izbor napravila".

Izbor jeste napravila, ali je isto tako postupila protiv odluke stranke koja joj je poslanički mandat u Skupštini obezbedila!

Tim povratkom u Skupštinu sve je počelo. Predložila je izmene Zakona o izboru narodnih poslanika, koje predviđaju da se na republičkim i lokalnim izbornim listama nađe mnogo više žena, odnosno da one čine najmanje 40 odsto kandidata. A kada je predlog Čomićke naišao na podršku Srpske napredne stranke, znalo se da ona više nikako ne može biti opozicioni političar, iako se i sam predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić potrudio da je javnosi tako predstavi, pa je tom prilikom rekao da će poslanička grupa te stranke u parlamentu podržati izmene "koje je predložila poslanica opozicione Demokratske stranke". 

U martu je formirana koalicija "Ujedinjena demokratska Srbija", a Gordana Čomić joj se pridružila. Međutim, ono što je interesantno je da je UDS, koji na izborima nije prešao cenzus, javnosti predstavio ideje oko kojih su se okupili, a one su bile "napredovanje Srbije ka Evropskoj uniji i politička borba protiv sadašnje vlasti".

Izgleda da je Čomićka, koja je od 90-ih članica Demokratske stranke (bila je predsednica Pokrajinskog odbora DS, potpredsednica DS u dva navrata, zamenica predsednika DS, kao i generalni sekretar) odlučila da njena "politička borba" protiv sadašnje vlasti bude upravo njen ulazak u Vladu. 

Verovatno se setila one stare "Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se", čitaj, "prodaj se". 

"Vučića je neko uplašio, što predsedniku ne sme da se desi". Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA