Najnovije

Srbija nabavlja američko-nemačku vakcinu protiv korone! Prvi primaju vojska, policija i lekari

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je juče da se u narednih dva do tri dana očekuje potpisivanje ugovora o nemačko-američkoj vakcini.

Ilustracija (Foto: pixabay/ Pravda)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će do marta Srbija dobiti 350.000 doza američko-nemačke „Fajzer i birth“ vakcine i da će to biti tek dovoljno da pokrije zdravstveni sistem i veći deo policije i vojske.

Vučić je posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke novinarima rekao da će pokušati da probaju da pre nove godine Srbija nabavi vakcine za najugroženije građane.

„Prvu vakcina koja dođe u Srbiju ja ću da primim, Ana će od drugog, neko treći će od trećeg“, rekao je Vučić i pojasnio da će oni vakcinu primiti kako bi građanima pokazali da je važno da prime vakcinu i da je ona dobra.

On je dodao da će vakcina biti besplatna.

Vučić, koji je i predsednik Srbije, dodao je da se očekuje da zdravstvene vlasti donesu odluku i o prisustvu drugih vakcina na tržištu.

On je rekao da će danas biti oko 600 zaraženih korona virusom u Srbiji i da se broj ljudi na bolničkom lečenju povećava i istakao da su troškovi za zdravstvo „enormni“.

Vučić je istakao da Srbija ne može sada da zaustavi ekonomiju.

Prognoze su jezive, imaćemo hiljade zaraženih dnevno! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA