Najnovije

RUSI UŠLI U JERMENIJU? SVI ČEKAJU PUTINOV SLEDEĆI KORAK! Zbog jedne stvari svet drhti

Jermenski premijer Nikol Pašinjan potvrdio je da su na granici Jermenije i nepriznatog Nagorno-Karabaha raspoređeni ruski graničari, ali je pojasnio da u tome nema ništa neobično, jer su se ruski vojnici i ranije nalazili na granicama republike sa Iranom i Turskom, a u svetlu eskalacije na jugu zemlje, raspoređeni su i tamo.

Putin (Foto: kremlin.ru)

Novinar španske agencije EFE Pablo Gonzales je tokom intervjua upitao jermenskog premijera da prokomentariše fotografije na društvenim mrežama na kojima su navodno prikazani ruski vojnici na jermenskoj granici u oblasti Nagorno-Karabaha.

- U tome nema ništa novo. Ruski graničari se nalaze na granici Jermenije sa Turskom i Iranom. Tako je bilo oduvek. I sada, u svetlu najnovijeg razvoja događaja, ruski graničari se nalaze i na jugoistočnoj i jugozapadnoj granici Jermenije. To jest, to u suštini nije nikakva novost - objasnio je Pašinjan.

Na jugozapadu Jermenija graniči sa azerbejdžanskom autonomnom Republikom Nahčivan, a na jugoistoku sa azerbejdžanskim oblastima koje se nalaze pod kontrolom nepriznatog Nagorno-Karabaha.

Ruski graničari se nalaze u Jermeniji u skladu sa bilateralnim sporazumom između dve zemlje. Sistem zaštite državne granice Jermenije sa Turskom i Iranom u potpunosti je sačuvan još iz vremena SSSR. Jermensko rukovodstvo smatra da su ruski graničari važan deo nacionalne bezbednosti republike. Granična uprava FSB Rusije u Jermeniji uključuje četiri pogranična odreda, kao i zaseban kontrolni punkt na jerevanskom međunarodnom aerodromu „Evartnoc“, prenosi Sputnjik.

U svetlu sukoba u Nagorno-Karabahu oglasila se i armija odbrane nepriznatog Nagorno-Karabaha, koja je saopštila da je uništila pozicije oružanih snaga Azerbejdžana u dubini njihove teritorije.

Prema saopštenju koje je objavljeno na Fejsbuk stranici karabaške armije, Azerbejdžan je danas nastavio da granatira naseljena mesta u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi, gradovi Šuša i Stepanakert su gađani iz višestrukih raketnih bacača „Smerč“. Saopšteno je da su tokom napada porušeni prestoničko porodilište i civilna infrastruktura oba grada. Jedan civil je poginuo, a ima i ranjenih.

Ministarstvo odbrane nepriznatog Nagorno-Karabaha poziva protivnika da poštuje postignute sporazume o humanitarnom primirju, "inače neće dugo čekati srazmeran odgovor“, poručuje se u saopštenju.

Pogledajte OVDE šta su nam poslali Rusi.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA