Najnovije

TURSKI DIKTATOR POTPUNO POLUDEO! Erdogan udario na Ruse! Ovo je ozbiljna optužba!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je ruske oružane snage za pokretanje napada na mesto Slobodne sirijske vojske (TFSA) koju podržavaju Turci, rekavši da to ukazuje na nespremnost Moskve za mir.

Redžep Tajip Erdogan. (Foto: Jutjub)

U parlamentarnom govoru u Ankari u sredu, Erdogan je rekao, „Ruski napad na centar za obuku Slobodne sirijske vojske u Idlibu ukazuje na nespremnost da ce postigne trajni mir“.

Prema terenskom izvoru u pokrajini Latakija, procenjeno je da je ukupan broj mrtvih i ranjenih u redovima militanata koje podržava Turska iznosio oko 200.

Ruske vazdušno-kosmičke snage izvele su razorni napad na kamp za obuku Failak Al-Šam u selu Salkin u severnom Idlibu, podudarajući se sa još jednim snažnim udarom na mesta za šverc nafte u blizini turske granice 48 sati ranije.

Idlib je jedina regija u Siriji koja velikim delom ostaje u rukama naoružanih grupa.

Godine 2017.  tamo je uspostavljena zona deeskalacije, u koju su prebačeni militanti, koji su odbili da odlože oružje u istočnom predgrađu Guta u Damasku i južnim regionima zemlje.

Na teritoriji pokrajine nalaze se osmatračnice turske vojske, a prema dogovorima između ruskog predsednika Vladimira Putina i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji su postignuti 5. marta u Moskvi, vojske dve zemlje sprovode zajedničke patrole u Idlib.

Ruska i sirijska avijacija krenule u žestok napad! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA