Najnovije

VUČIĆEVA SRBIJA: Poslanica repovala u Skupštini (VIDEO)

Lako pozivaju na stezanje kaiša oni koji su odavno već sve stekli i svoju su decu obezbedili, a tuđih se naprasno odrekli. Nisu do stezanja doveli isključivo fenomeni svetske ekonomske krize. Na primer, nikog zbog nerentabilnih investicija, ama baš nikog savest ne grize. Stoga, rezultati, rezultati, pa tek onda ponovni mandati, odrepovala je stihove pesme iz 1981. godine, poslanica SPS, Jelena Mihailović.

Jelena Mihailović (Foto: Jutjub)

- Mnoge mi stvari kipte u glavi i okupiraju moždane hemisfere - počela je svoj nastup Jelena Mihailović.

Međutim, poslanica Mihailović kao da je ovom pesmom uputila snažnu poruku Aleksandru Vučiću. Sve što je pokušala da odrepuje, neodoljivo podseća na Srbiju Aleksandra Vučića i sistem koji je on postavio. Građanima već odavno "kipti", a moždane hemisfere im okupiraju afere Vučića i bratije.

Upravo je Vučić prvi pozvao na "stezanje kaiša" i uveo građanima Srbije najbezobzirnije mere štednje, koje su sprovodile tzv. MMF ubice koje je doveo - Lazar Krstić, Dušan Vujović, Kori Udovički...

- Ako nikome ne smanjimo, gde ćemo da uštedimo - izjavio je 2014. godine, Dušan Vujović, tadašnji ministar finansija.

Vučić je našao da uštedi na penzionerima. Najpre su mere štednje osetili penzioneri, koje je Vučić brutalno pokrao, smanjivši im zakonski regulisane prihode. Naravno, Vučić je svoju decu obezbedio, a roditeljima tuđe dece poručio da su lenji, da moraju da više rade kako bi zaradili. Uštedeo je Vučić i na lekarima, i na prosvetarima, i na kulturnim radnicima, na fabričkim radnicima... Naravno, nikada mu na pamet nije palo da država počne da štedi na halapljivim i korumpiranim funkcionerima, već je teret krize prebačen na najugroženije slojeve stanovništva, koji finansiraju bogaćenje Vučića i njemu bliskih ljudi.

Spisak novih ministara pročitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA