Najnovije

UDARI PO PRESTONICI NAGORNO-KARABAHA: Eksplozije i krateri od granata (VIDEO)

Oružane snage Azerbejdžana nanose udare po prestonici nepriznate republike Nagorno-Karabah (NKR), gradu Stepanakert.

Stepankert (Foto: RIA Novosti)

Predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Arcrun Ovanisjan saopštio je da se desio napad na grad. „Napali su Stepanakert. Mnogo je štete naneto civilnoj infrastrukturi i spasilačkoj službi“, napisao je Ovanisjan na svojoj Facebook stranici.

Jermenski mediji su odmah objavili kadrove celokupnog grada, kao i kratere od granata. Lokalno stanovništvo je prijavilo dve ili četiri eksplozije.

Predsednici Ruske Federacije, Sjedinjenih Država i Francuske Vladimir Putin, Donald Tramp i Emanuel Makron pozvali su lidere Jermenije i Azerbejdžana da odmah, bez preduslova, prekinu vatru i nastave pregovore oko Nagorno-Karabaha i regulišu situaciju, ali ni Baku ni Stepanakert još ne dozvoljavaju takvu mogućnost. Samo Jerevan pristaje na pregovore.

Kako je izjavio zamenik ministra odbrane NKR-a Artur Sarkisjan, „trenutno nema uslova za primirje“. Prema njegovim rečima, sinoć je azerbejdžanska vojska koristila do sada neviđen broj vojnika i vojne tehnike, pokušavajući da zauzme što veću teritoriju Nagorno-Karabaha.

„Korišćeni su avioni, artiljerija, višestruki raketni sistemi, helikopteri, tenkovske trupe i specijalne snage. NJihov plan je bio da probiju našu odbranu na severnom i južnom pravcu. Sa naše strane su sjajno izvedeni svi zadaci odbijanja ofanzive i uništavanja neprijatelja“, naglasio je Sarkisjan.

Ranije je Ministarstvo odbrane Azerbejdžana najavilo da će uspostaviti kontrolu nad strateškim visinama u zoni sukoba u Karabahu, uključujući pravac oko sela Madagiz i grada Agdar, koji se nalazi 62 kilometra severno od Stepanakerta.

Kako se rat iz Nagorno-Karabaha preselio u Beograd, pogledajte OVDE.

Izvor: BalkanRus/Ridus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA