Najnovije

AMERIKANCI PRISVOJILI PAKLENO NAORUŽANJE SA BLISKOG ISTOKA: Ovaj potez bi mogao da im se obije o glavu!

Američko Ministarstvo pravde objavilo je u četvrtak saopštenje u kojem se navodi da je podnelo građansku prijavu u vezi sa pošiljkama iranskih projektila koje je američka mornarica zaplenila iz Iranskog korpusa revolucionarne garde u Arapskom moru.

Američka raketa. (Foto: Jutjub)

DŽon Demers, pomoćnik državnog tužioca u Odeljenju za nacionalnu bezbednost, rekao je da se žalba odnosi na složene planove koje je Iranska revolucionarna garda pripremila za tajno slanje oružja u Jemen i gorivo u Venecuelu, dodajući da ove dve države predstavljaju velike pretnje bezbednosti i stabilnosti njihovog regiona.

- Dve žalbe zbog oduzimanja navode se zbog sofisticiranih šema IRGC-a za tajno slanje oružja u Jemen i goriva u Venecuelu, zemlje koje predstavljaju ozbiljne pretnje sigurnosti i stabilnosti njihovog regiona - rekao je DŽon Demers, pomoćnik državnog tužioca za nacionalnu bezbednost. 

- Iran je i dalje vodeći državni sponzor terorizma i svetska destabilizirajuća sila. Sa velikim zadovoljstvom mogu da objavim da su nam namere da uzmemo sredstva koja su uspešno oduzeta od prodaje goriva i da ih dostavimo Fondu za terorizam sponzorisanom od strane Sjedinjenih Država nakon završetka slučaja - nastavio je.

Američka pomorska centralna komanda (NAVCENT) zaplenila je oružje sa dva neobeležena broda u Arapskom moru 25. novembra 2019. i 9. februara 2020. Oružje je obuhvatalo 171 protivtenkovsku raketu za navođenje, 8 raketa zemlja-vazduh, krstareće raketne komponente za napad sa zemlje, protivbrodske komponente krstarećih raketa i ostale komponente za rakete.

- Ove akcije pokazuju našu posvećenost saradnji sa svim našim partnerima za sprovođenje zakona kako bismo zaustavili priliv ilegalnog oružja, nafte i novca iz iranske Garde islamske revolucije i drugih organizacija koje bi naškodile Sjedinjenim Državama - rekao je američki tužilac Majkl Šervin. 

- Američko tužilaštvo za okrug Kolumbija koristiće sve raspoložive resurse, uključujući našu jurisdikciju za zaplenu i oduzimanje imovine smeštene u inostranstvu, za suzbijanje finansiranja terorizma i širenja oružja - zaključio je.

Ranije u četvrtak, američki državni sekretar Majk Pompeo potvrdio je da "napadi Hutija na saudijsku teritoriju ugrožavaju bezbednost regiona i dovode civile u opasnost".

Pompeo je osudio napade koje Iran podržava na teritoriju Saudijske Arabije, pozivajući ih da "prestanu da ugrožavaju regionalnu bezbednost i rade na pomoći jemenskom narodu".

Drama ispred policijske stanice, ubijen napadač koji je planirao teroristički napad! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA