Najnovije

DŽIHADISTI KRENULI U NAPAD, RUSI UZVRATILI! Ne smiruje se situacija na frontu!

Islamska država uspeva da deluje iz velikog broja pećina što im omogućava da izbegnu hvatanje i otkrivanje.

Ruska vojska u Siriji. (Foto: Jutjub)

Islamska država (ID) nastavila je ove sedmice teške napade na Sirijsku arapsku vojsku (SAA), gađajući niz lokacija između Hame, Al-Rake i Homs oblasti.

Prema terenskom izveštaju iz Hame, ćelije Islamske države gađale su nekoliko lokacija između područja Itrije i Al-Sa'na, što je nateralo Sirijsku arapsku vojsku (SAA) da prebaci pojačanje na ovaj front kako bi ugušila terorističku aktivnost.

Ove akcije Islamske države rezultirale su nekolicinom žrtava unutar redova sirijske vojske, jer bombardovanje i brzi napadi traju samo kratak period pre nego što teroristi ponovo nestanu u ogromnoj pustinjskoj regiji centralne Sirije.

Da bi se borile protiv aktivnosti Islamske države, ruske vazdušne snage pokrenule su veliki broj udara na provincije Hama, Al-Raka i Homs, pogađajući ciljeve unutar ovih oblasti da bi oslabile ćelije terorističke grupe.

Izvor iz sirijske vojske istakao je da su mnoge od ovih ćelija Islamske države uspevale da deluju iz velikog broja pećina u regiji Badija Al-Šam, što im omogućava da izbegnu hvatanje i otkrivanje.

Međutim, izvor je istakao da ruski izviđački avioni povećavaju letove iznad ovog pustinjskog regiona kako bi nadzirali terorističke aktivnosti i kretanja.

URA hoće sve bezbednosne sektore za sebe! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA