Najnovije

Mandić: Ekspertska Vlada će trajati najviše godinu dana

Mandatar Zdravko Krivokapić je, na današnjem sastanku sa liderima pobedničkih koalicija, ponudio da ekspertska vlada traje od 200 dana do najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, kaže jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Andrija Mandić (Foto: Jutjub)

Mandić je, u emisiji "Argumenti" RTCG, poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema preminulom mitropolitu Amfilohiju, nisu mogli sastati, a da ne postignu neki dogovor.

"Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika. Ministri će biti nestranačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci", rekao je Mandić.

Po predlogu mandatara, Vlada će imati samo premijera, dok neće biti potpredsednika.

"Vlada će biti prelazna, reformska i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore", kaže Mandić.

Takva Vlada će, kako navodi, imati podršku DF-a.

"Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne", kazao je Mandić.

Mandić je, na početku emisije, kazao da verujući narod traži od aktuelne Vlade da proglasi Dan žalosti povodom smrti mitropolita Amfilohija jer se, kako navodi, Crna Gora oprašta od jednog od svojih najvećih sinova.

Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA