Najnovije

SKINULA SE GOLA I POKAZALA SA ČIME SE BORI DECENIJAMA: Telo poznate pevačice prekriveno ranama (FOTO)

U Srbiji od psorijaze boluje 140.000 ljudi, a deset odsto ima teži oblik bolesti za koji postoji odobrena inovativna terapija, ali o tome ni pacijenti, ni lekari nisu dovoljno informisani.

"Većina pacijenata psorijazu dobije rano, još u detinjstvu ili u ranoj mladosti, a lekaru se obrate posle više od 20 godina. Međutim, ako se počne ranije sa terapijom, manja je šansa da se razviju pridružene bolesti, jer kod ovih pacijenata postoji povećan rizik od komplikacija kardiovaskularnog sistema, crevnih zapaljenskih bolesti, dijabetesa, gojaznosti, depresije", istakla je prof. dr Mirjana Milinković-Srećković na konferenciji za novinare održanoj povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv psorijaze.

Okidač ove sistemske bolesti može biti stres, jaka infekcija, čak i jača upala grla... Ono što se obično vezuje za ovu neizlečivu bolest jeste njena manifestacija - stravični plikovi na koži koji neretko bole i izazivaju svrab.Sa ovom teškom boljkom bori se i poznata američka kantri pevačica Lijen Rajms, poznata po naslovnoj numeri iz hit filma "Ružni kojot". 

Lijen je na svom instagram profilu objavila brutalno iskrenu fotografiju, svedočanstvo teške kože bolesti sa kojom se dugo već bori. "Ovo je konačno moje vreme da budem potpuno iskrena u pogledu toga šta je psorijaza i kako izgleda. Znate kad izgovorite nešto o čemu ste dugo ćutali, kakvo je to olakšanje? To su za mene ove fotografije. Ovo mi je bilo potrebno. Celom mom telu - mom umu, mom duhu - ovo je bilo očajnički potrebno. Budući da je danas Svetski dan psorijaze, pomislila sam da je savršen trenutak da sa vama podelim moju priču", napisala je pevačica u konetaru uz fotku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LeAnn Rimes Cibrian (@leannrimes) on

Ohrabrujuće poruke podrške preplavile su njen profil na društvenim mrežama.

Pogledajte i numeru koja je proslavila američku pevačicu:

Izvor: Mondo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA