Najnovije

AMERIČKE FOKE U AKCIJI: Šestoro uletelo, džihadisti pobijeni, otkriveno zašto!

Vojska SAD sprovela je danas operaciju spasavanja američkog državljanina, koji je ranije otet u Nigeru, a potom držan zarobljen na severu Nigerije. On se sada nalazi na sigurnom, saopštio je Pentagon.

Američka vojska. (Foto: army.mil)

- Američke snage sprovele su operaciju spasavanja talaca tokom ranih sati 31. oktobra u severnoj Nigeriji kako bi vratile američkog državljanina kojeg je držala grupa naoružanih muškaraca. Ovaj američki državljanin je na sigurnom - rekao je portparol Pentagona DŽonatan Hofman.

Dodaje se da nijedan pripadnik vojske SAD nije povređen u ovoj akciji, prenosi Si-En-En.

- Cenimo podršku naših međunarodnih partnera u izvođenju ove operacije. Sjedinjene Države će nastaviti da štite naše ljude i naše interese svuda u svetu - saopšteno je iz Pentagona.

Stejt department je ranije ove nedelje potvrdio da je američki državljanin otet u Nigeru. Lokalni mediji izvestili su da je Amerikanac bio misionar. Si-En-En nije uspeo da potvrdi njegov identitet.

Guverner lokalnog regiona u kome se dogodila otmica rekao je da je šest muškaraca na motorima naoružanih "kalašnjikovima" došlo na imanje muškarca u selu Masalata, blizu granice sa Nigerijom.

Guverner Abdurahaman Mousa rekao je medijima da su muškarci, nakon što su tražili novac, odveli američkog državljanina u pravcu nigerijske granice.

Kada nestane američki državljanin, blisko sarađujemo sa lokalnim vlastima dok vrše napore u potrazi i delimo informacije porodicama kako god možemo - izjavio je portparol Stejt departmenta. 

Strašna eksplozija u Iraku! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA