Najnovije

DODIK ODBIO DA POTPIŠE AMERIČKI PAPIR: Ma kakva Kondoliza, u Banjaluci su bolje trebe!

Milorad Dodik, član predsedništva BiH, specijalni je gost večerašnje emisije Usijanje u kojoj se govori o Dejtonskom sporazumu, situaciji u Bosni i Hercegovini i budućnosti Republike Srpske.

Milorad Dodik. (Foto: Kurir TV)

Dodik je u Usijanju ispričao i događaj iz Stejt departmenta, kada je odbio da potpiše dokument koli bi bio fatalan za Republiku Srpsku, što je značilo i da se tada neće susreti sa tadašnjim državnim sekretarom SAD Kondolizom Rajs.

- Kad sam ja došao u Ameriku, Haris Silajdžić je tad bio član predsedništva BiH. Ja sam bio predsednik Vlade RS. Kad sam stigao u hotel, naterali su me da odem na sastanak u Stejt dipartment, kod Nikolasa Brnsa. U hodniku desno je bila njegova kancelarija, levo je bila kancelarija Kondolize Rajs. Rekli su mi da će me Rajsova primiti ako postignemo dogovor. 

Silajdžić je rekao Brnsu da su ih Amerikanci prevarili i da su rekli da će u Dejtonu napraviti bosansku državu, a Brns mu je odgovorio: "Zar ne vidiš da to radimo?" Rekao mu je preda mnom na engleskom, kao da ja ne znam jezik, priča Dodik. 

- Stavili su pred mene papir sa tri tačke. Prva je bila da se menja ime Republike Srpske, druga je da BiH ima jednog predsednika, i da se policijom upravlja iz jednog centra u Sarajevu. Ja sam odbio sve ti tačke, a Silajdžić je tražio da se RS zove Republika Bošnjaka, Srba i Hrvata. 

Brns mi je rekao da je prihvatanje dokumenta od najvećeg nacionalnog interesa SAD. Ja sam rekao da je od najvećeg interesa da to odbijem. Onda mi je on zapretio da ćemo ja i moja porodica "osetiti snagu SAD". 

"Šta ti misliš ko si ti, šta hočeš", vikao je. Ja sam rekao da hoću da odem kući. On je opet vikao: "Kako možeš da propustiš da se vidiš sa Kondolizom Rajs?" 

Ja sam mu odgovorio: "Što bih se video s njom, ima boljih treba u Banjaluci", ispričao je Milorad Dodik.  

Zašto Bugarska blokira Severnu Makedoniju na putu ka EU? Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA