Najnovije

PIKANTNI JUNEĆI GULAŠ! Ajvar mu daje odličan ukus, a vino sočnost!

Prste da poližeš.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Sastojci:

500 g junetine od buta

2 crnog luka

150 g šargarepe

20 ml ulja

250 g seckanog paradajza

kašičica ljute paprike

1/2 kašike ajvara

čen belog luka

1/2 čili papričice

kašika koncentrata paradajza

1/2 kašike skrobnog brašna (gustina)

kašika peršuna

so i biber

8 dl crnog vina

Priprema:

Na ulju popržite junetinu naseckanu na kockice. Dodajte seckani crni luk i rendanu šargarepu. Dinstajte 5 minuta, sklonite s vatre i dodajte koncentrat paradajza, mlevenu papriku i zgnječeni beli luk. Vratite na vatru, dodajte seckani čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite. Dodajte 8 dl crnog vina i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Skrobno brašno razmutite u malo vode i dodajte u čorbu. Kratko prokuvajte, dodajte ajvar i pospite peršunom.

Prijatno!

Pogledajte OVDE koji je najbolji način pečenja pileta.

Izvor: 24sata.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA