Najnovije

MOSKVA SPREMNA DA POMOGNE! Azerbejdžan rekao uslov za prekid rata! (FOTO)

Azerbejdžanske snage su u toku prošle nedelje u Nagorno-Karabahu ubile 18, a ranile preko 90 civila, javlja ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na izjave zvaničnika iz tog regiona u Azerbejdžanu s jermenskom većinom.

Rat u Nagorno-Karabahu. (Foto: Jutjub)

Uslov za prekid vatre

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev je izjavio da će se složiti sa prekidom vatre ukoliko Jermenija obeća da će povući svoje trupe iz Narogno-Karabaha.

„Baku će biti spreman da obustavi svoje operacije u Nagorno-Karabahu ukoliko Jermenija obeća da će povući svoje snage iz gradova u ovom regionu“, rekao je Alijev.

Ruski i jermenski visoki zvaničnici raspravljaju o mogućem izlazu iz situacije u Nagorno-Karabahu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Oglasila se Turska

Turska je osudila ono što je nazvala napadima Jeremenije na azerbejdžanski grad Ganju i ponovila da podržava pravo Azerbejdžana na samoodbranu u okviru njegovih međunarodno priznatih granica, prenosi Rojters.

„Napadi Jeremenije na civile u Ganji… su nova manifestacija nezakonitog jermenskog stava. Mi osuđujemo ove napade“, saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Predsednik Azerbejdžana: Oslobodili smo grad Jebrail

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je vojska te zemlje zauzela grad Jebrail i nekoliko sela u tom regionu.

Jermenija traži mere protiv Turske

Vlada Jermenije obratila se Evropskom sudu za ljudska prava (EĆR), od kojeg je zatražila da primeni privremenu meru protiv Turske, prenosi Armenpres.

Jermensko predstavništvo u Evropskom sudu za ljudska prava je u saopštenju navelo da od suda traži da preduzme privremenu meru protiv Turske, predviđenu članom 39. njegovog pravilnika.

Mediji tvrde da je predsednik da je predsednik Karabaha teško ranjen! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA