Najnovije

SRBIJA PRED SUSPENZIJOM PREGOVORA SA EU? Sumnja u opredeljenost za integracije

Predsednik DS Zoran Lutovac izjavio je da se iz izveštaja Evropske komisije može videti da EU sumnja u stvarnu opredeljenost Srbije za evropske integracije i ocenjuje da je Srbija pred suspenzijom pregovora.

EU (Foto: Pixabay)

Lutovac je primetio da se taj izveštaj EK relativizuje u "režimskim medijima", ali i kod nekih stručnjaka, koji, kako kaže, žele da pokažu neku uravnoteženost u analizi ili, kaže, možda žele da se preporuče za neke funkcije u vladi.

Da bi izbegla suspenziju, Srbija, kaže Lutovac, mora da obrati pažnju na dve ključne stvari - vladavinu prava i odnos prema normalizaciji sa Prištinom.

Prema njegovim rečima, to su preporuke i upozorenja u izveštaju.

Takođe se, kaže, navodi da Beograd mora da promeni retoriku u odnosu na EU i sam pristup evropskim integracijama.

On je naveo da je najavljeno formiranje Ministarstva za ljudska prava i društveni dijalog posledica izveštaja Komisije, a, na pitanje da li to ministarstvo može da doprinese smanjenju tenzija, kaže da "nijedno ministarstvo ili institucija ne mogu da doprinesu smanjenju tenzija, ako nema političke volje".

Kaže da ta politička volja za normalizacijom političkih odnosa nije iskazana, tačnije upravo suprotno, politički protivnici se provlače kroz "blato i tabolide", o njima se govori najgorim rečnikom.

"I na to upozorava evropska komisija", rekao je Lutovac i dodao da se u izveštaju takođe potvrđuje da u Srbiji nema "slobodnih izbora".

Zašto je general Delić prekinuo komunikaciju sa generalom Pavkovićem, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA