Najnovije

BESNI RAT U NAGORNO-KARABAHU: Azeri granatirali Stepanakert, grad bez struje (FOTO/VIDEO)

U Stepanakertu, prestonici Nagorno-Karabaha, noćas su se čule eksplozije oko 30 raketa, a jermenski zvaničnici za napad optužuju vojsku Azerbejdžana. U napadima je delimično oštećena infrastruktura tako da delovi grada nemaju struju. U gradu se konstantno čuju i sirene za upozorenje, prenosi Tass.

Stepanakert (Foto: Jutjub)

U međuvremenu, oglasio se premijer Jermenije Nikol Pašinjan koji je rekao da pitanje Nagorno-Karabaha ne može da se reši nasiljem i pozvao međunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost tog regiona u sastavu Azerbejdžana sa većinskim jermenskim stanovništvom.

Istovremeno, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev kaže da primirje u Nagorno-Karabahu gde već 11 dana traju sukobi, ne može biti unilateralno.

Pašinjan i Alijev su dali odvojene intervjue za Juronjuz u kojima su izneli međusobne optužbe o tome ko je odgovoran za eskalaciju sukoba. "Primirje ne može da se postigne jednostrano. To treba da bude bilateralna odluka. Pored toga, treba i da se primeni na terenu", rekao je Alijev.

Prema njegovim tvrdnjama, Jermenija je napala njihove vojne pozicije, infrastrukturu i civile, prenosi Tass. Sa druge strane, jermenski lider kaže da pozicija Jerevana ostaje ista. "Pitanje Karabaha ne može da se reši nasiljem. Nijedno rešenje ne može da se postigne nasiljem", rekao je on.

Pašinjan je dodao da međunarodna zajednica treba da prizna nezavisnost nepriznate Republike Nagorno-Karabah ako želi da zaustavi humanitarnu katastrofu u regionu.

Rusi šokirali Britance u Crnom moru! Nisu ih oterali jer imaju mnogo opasnije namere. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA