Najnovije

PUCNJAVA NA DEMONSTRACIJAMA U MINSKU: Nastavljaju se hapšenja

Beloruska policija ispalila je nekoliko hitaca upozorenja u vazduh, dok su se demonstranti približavali policijskom kordonu na Trgu nezavisnosti u Minsku.

Minsk (Foto: RIA Novosti)

Demonstranti su potom zaobišli kordon u kojem je bilo oko 300 pripadnika specijalne policije i nastavili marš duž avenije, prenosi TASS.

Rojters navodi da je policija počela da privodi neke demonstrante.

Kako se očekuje danas će opozicija održati marš "predaka" koji već godinama organizuje, u čast 2. novembra, dana sećanja na pretke. Marš će krenuti od centra Minska do predgrađa beloruske prestonice gde se nalazi groblje žrtava Staljinovih represija. Ove godine ova akcija nije odobrena, kao ranijih godina.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je u petak da će u svrhu zaštite zemlje mobilisati sva postojeća sredstva, uključujući policijske snage i vojsku.

"Želim da i pripadnici policije koji su prisutni, i pripadnici vojske shvate da rat nije rat kakav je nekada bio, već da počinje spoljnom agresijom", rekao je Lukašenko.

Belorusija će danas zatvoriti granice za strane državljane radi suzbijanja epidemije korona virusa.

"Od 1. novembra Republika Belorusija suspenduje ulazak u zemlju za strane državljane i osobe bez državljanstva na graničnim prelazima u drumskom, železničkom i vodenom saobraćaju, u cilju sprečavanja širenja infekcije izazvane Kovidom 19", navodi se u saopštenju državne komisije.

Kako je uhvaćen džihadista iz Sirije u Karabahu, pogledajte OVDE.

Izvor: RTS/Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA