Najnovije

IRAN PRUŽA RUKU AMERICI: Rohani spreman na saradnju sa Bajdenom

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da je spreman da sarađuje sa izabranim predsednikom SAD DŽozefom Bajdenom.

Hasan Rohani (Foto: Jutjub)

- Naš cilj je da uklonimo teret američkih sankcija sa ramena iranskog stanovništva. Ovaj cilj je u skladu sa nacionalnim interesima - rekao je Rohani u govoru koji je prenosila državna televizija.

On je dodao da je Iran spreman za pregovore sa SAD pod uslovom da se Bajden vrati sporazumu iz 2015. godine o iranskom nuklearnom programu i ukine sankcije koje je uveo aktuelni američki predsednik Donald Tramp.

- Potrebno je da uradimo sve da vratimo svoju zemlju i narod u vreme od 2016. do 2017. godine, posle nuklearnog sporazuma, i da ukinemo sankcije koje su uvedene kada je Iran beležio ekonomski rast - rekao je Rohani.

On je pozvao svoje protivnike da ne ometaju realizaciju ovih ciljeva. Pristalice tvrde politike u Iranu protive se prozapadnoj orijentaciji Rohanija i nuklearnom sporazumu, a navijali su za pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, prenosi agencija DPA.

Tramp je povukao Ameriku iz nuklearnog sporazuma 2018. godine. Cilj ovog dogovora je da Iran ne napravi atomsku bombu, a da zauzvrat budu ukinute međunarodne sanckije protiv ove zemlje.

Šta će dalje biti sa Nagorno-Karabahom, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA