Najnovije

VUČIĆ UPOREDIO KARABAH SA KOSMETOM: Žuri mu se do kompromisa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na pres-konferenciji da je najbolje moguće rešenje kosovskog pitanja – da se isto postigne putem dijaloga, i to što pre jer – u suprotnom, kako je pokazao sukob u Nagorno-Karabahu, zamrznuti sukob u slučaju „odmrzavanja“ može da preraste u pravu katastrofu.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

„Sukob u Nagorno Karabahu je pokazao kako jedan zamrznuti konflikt, kad ga neko odmrzne, može da eskalira. Videlo se da je svet, osim saopštenjima, bio malo zaiteresovan da reaguje. Videlo se da je drugačija podela karata u svetu i da na kraju krajeva uvek morate da računate na sopstvene snage. Zato će Srbija morati da jača ekonomski, vojno i na svaki drugi način. Za nas je najvažnija poruka mira, dijaloga i želje da nastavimo razgovore sa Prištinom i da razumemo da je najbolje rešenje koje se postiže dijalogom“, rekao je predsednik Vučić i dodao da ne treba deci da ostavljamo zamrznuti konflikt, već da moramo da nađemo kompromisno rešenje.

Ranije je srpski lider imao slična poređenja i ukazivao na „apsolutnu slabost“ međunarodne zajednice. Kako je istakao, Srbija je poslednjih godina, uz pomoć Rusije, između ostalog, ozbiljno ojačala svoju vojsku.

Kako je azerbejdžanski ambasador uvredio Rusiju, pročitajte OVDE.

Izvor: Balkanrus

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA