Najnovije

PAKAO NA FRONTU! Asadovi tigrovi u krvavom obračunu sa džihadistima!

Broj poginulih u nedavnom napadu Islamske Države na istočni Homs popeo se na 21 vojnika i provladinih boraca, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Sirijska vojska. (Foto: Sana)

Napad je izveden 11. novembra. Teroristička grupa je upala u tri baze Sirijske arapske vojske (SAA) i Nacionalnih odbrambenih snaga koje se nalaze severno od grada al-Sukne.

Napad je započet iz pustinje Homs koja se nalazi između istočnog Homsa i zapadnog Deir ez Zora. Pustinja je glavno uporište ID-a u centralnoj Siriji. Tu se krije na stotine terorista.

Pre napada, teroristi ID-a gađali su kamion za snabdevanje SAA u blizini al-Sukne, navodi se u izveštaju koji je 12. novembra objavila novinska agencija bliska ID-u "Amak".

Teroristi ID-a redovno izvode napade iz pustinje Homs. Dana 10. novembra, teroristi su oteli i pogubili civila po imenu Mašhur al-Gadan u južnom delu Deir ez Zora nakon što su ga optužili za špijuniranje za Sirijsku obaveštajnu službu.

SAA i njeni saveznici tek treba da pronađu efikasnu strategiju za suzbijanje rastuće pretnje ID-a u centralnom delu zemlje. Teroristička grupa ubrzano radi na širenju svog uticaja tamo.

Objavljeno koliko je Jermena i Azera poginulo u borbama za Karabah! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA