Najnovije

PAKLENI PLAN BILA GEJTSA! Milijarder želi da vakcina protiv korone stigne u ove zemlje!

Bil Gejts i njegova supruga Melinda nastavljaju energično da promovišu vakcinu protiv kovida-19. NJihova fondacija će uložiti 70 miliona dolara kako bi vakcina mogla pravedno da se distribuira po svetu.

Bil Gejts. (Foto: Jutjub)

Par je izdvojio 50 miliona dolara za COVAX, međunarodni projekt kojim žele da osiguraju da 92 zemlje s niskim i srednjim dohotkom imaju pristup eksperimentalnoj vakcini, i 20 miliona dolara za Koaliciju za epidemiološke inovacije u stanjima pripravnosti (CEPI), koja ulaže u druge moguće kandidate za vakcinu protiv koronavirusa, piše RT.

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts, koji je izjavio kako mu je želja da vakcinu primi svih 7 milijardi ljudi na svetu, nedavno je kazao kako će se vakcina druge generacije verovatno "lakše i jeftinije proizvoditi pa imati bolju temperaturnu stabilnost".

Pesimističniji oko brzog povratka u normalu

Gejts je postao i pesimističniji u pogledu brzog povratka u normalu. Juče je naveo kako je "pred nama još dug put", mada je još prošlog meseca rekao da bi "bogatije zemlje mogle da se vrate u stanje pre kovida-19 do kraja 2021. godine". To je potvrdio i njegov izvršni direktor fondacije Mark Suzman rekavši da će "za potpuno suzbijanje ove pandemije trebati najveći napor javnog zdravstva u istoriji".

Gejtsovi kritičari optužili su fondaciju da koristi populaciju trećeg sveta kao "laboratorijske pacove" kako bi eksperimentisala sa nedovoljno istraženim vakcinama.

U Južnoj Africi su se pojavile grupe koje protestuju protiv kliničkih ispitivanja koje sprovodi GAVI (Globalni savez za vakcine i imunizaciju; zajednički projekt Fondacije Gejts, SZO-a i Svetske banke). Svrha GAVI-ja je rad na povećanoj distribuciji vakcina u siromašnijim zemljama.

Putin uputio 20 aviona u Nagorno Karabah! Više o tome OVDE.

Izvor: index.hr

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA