Najnovije

RASULO! Prave kovid odeljenja, a pacijente šalju kući!

U Sokobanji i celom sokobanjskom regionu koji broji 22, 23 hiljade stanovnika, možete da doživite srčani udar, da dobijete upalu pluća, grip, ukoliko nemate koronu, neće vas primiti niko u bolnicu. I to ne u jednu, nego u obe. Od danas nema više nijedno bolničko mesto, osim za obolele od ovog virusa - priča za domaće medije M. B. zaposleni u bolnici za plućne bolesti i tuberkulozu u Sokobanji.

Korona virus u Srbiji. (Foto: Jutjub)

Kako kaže, od strane v.d. direktora Mihaila Ivanovića, danas je stiglo naređenje da se svi pacijenti, osim obolelih od tuberkuloze otpuste kući, jer tri odeljenja u ovoj bolnici postaju kovid, iako situacija u ovom okrugu nije uopšte alarmantna.

– Došli su danas epidemiolozi, tako su se predstavili. Ne interesuje ih ništa, samo će da naprave šemu funkcionisanja tih odeljenja. Ko će da radi, šta će da radi, nije bitno! Pacijenti oboleli od tuberkuloze i rezistentne tuberkuloze smeštaju se na jedno odeljenje, a tri će biti rezervisana za kovid. Naređeno je da se svi pacijenti otpuste, bez obzira na stanje u kojem se nalaze, na patologiju, pa nek se snalaze kako hoće – kaže M. B, i dodaje da je danas otpušteno između 30 i 50 ljudi.

Prema rečima našeg sagovornika, u Sokobanji je od 1. juna do 1. novembra boravilo 140.000 ljudi, a trenutni broj zaraženih je 27.

– Od tolikog broja ljudi samo je 14, 15 bilo bolesno, a možda je bilo oko 100 pozitivnih, što je na nivou statističke greške – priča M. B.

Kako dodaje, poenta naprasnog otpuštanja pacijenata, među kojima ima onih u težem stanju, je što v.d. direktor ove bolnice želi da se dokaže, i da produži odlazak u penziju.

– Ovo mu je 9. mandat i trebalo je 11. avgusta da ide u penziju. On našu bolnicu sada nudi za sve i svašta, ne bi li mu kao izuzetno sposobnom rukovodiocu dodeli još dve godine produženja – priča naš sagovornik, i dodaje da osoblja za kovid odeljenja nema.

Kako kaže, sada insistiraju da se i očno odeljenje zatvori, da se pacijenti raspuste, a osoblja nema ni da pokriju dve smene u bolnici.

– Treba pokriti četiri smene, a to je nemoguće, jer nemamo ni za dve. Međutim, to ne intersuje nikoga. Pacijenti sa očnog su tražili da direktor dođe kod njih i da im objasni zbog čega su oni otpušteni, kao i da neće napustiti bolnicu osim ako ih policija ne bude izbacivala, jer imaju regularne upute – piča M. B.

Za sada je u ovoj bolnici ostalo 40 pacijenata, međutim, izmešani su, iako zbog specifičnog oblika tuberkuloze, ne bi smeli da budu.

– Mi smo bolnica za plućne bolesti, ali smo prvenstveno osnovani kao bolnica za tuberkulozu, pa se to malo proširilo. Sad imamo i rezistentnu tuberkulozu, znači da je neosetljiva na sve standardne lekove, i za lečenje pacijenata moraju da se koriste neki specijalni, skupi lekovi. Ti pacijenti moraju da budu izolovani od svih patologija, pa i od tuberkuloze koja je izlečiva – završava naš sagovornik.

Bil Gejts želi da vakcina protiv korone stigne u ove zemlje! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA