Najnovije

TRAMP O BORBI PROTIV KORONE: Vakcina stiže uskoro, nema zatvaranja zemlje!

Predsednik SAD Donald Tramp, u prvom obraćanju otkako su američki mediji proglasili DŽoa Bajdena pobednikom predsedničkih izbora, najavio je danas da vakcina protiv korone uskoro stiže i rekao da njegova administracija neće zatvarati zemlju usled pandemije.

Donald Tramp. (Foto: Flickr)

Projekat pravljenja vakcine u SAD protiv korone se zove "Brže od brzine svetlosti", a Tramp je iz Bele kuće počeo govor uz pohvale na račun naučnika.

- Vakcina će biti dopstupna vrlo brzo, za nekoliko nedelja, prvo za najugroženiji deo populacije, dok će ostalom delu stanovništva biti dostupna do aprila. Niko dosad nije uspeo ovom brzinom i sa takvom magnitudom da napravi uspeh. Nema nam ravnog i jednakog nigde u svetu. Ovo je neverovatan podvig - preneo je Bi-Bi-Si Trampove reči, koji se osvrnuo na činjenicu da je američka farmaceutska kompanija Fajzer nedavno objavila da je efikasnost njihove vakcine protiv Kovid-19 oko 90 odsto.

Tramp je dodao da njegova administracija neće uvoditi jake restriktivne mere u SAD, uprkos velikom broju obolelih i preminulih.

- U idealnom scenariju, nećemo uvesti rigoroznije mere. Ja to neću, ova administracija neće zatvarati zemlju. Ssta god da se desi u skorijoj budućnosti, koja god administracija da bude na čelu države, a vreme će pokazati, ali mi nećemo uvesti lokdaun - rekao je Tramp, preneo Bi-Bi-Si.

Američke medijske kuće su konstatovale da Tramp nije odgovarao na pitanja novinara.

Putin uputio 20 aviona u Nagorno Karabah! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA